2012. május 2., szerda

Rendhagyó osztályfőnöki a 11/A és a 11/C osztálynak

Dr. Kardeván Endre osztályfőnöki órája a Nagy Lajos Gimnáziumban

Dr. Kardeván Endre élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár pénteken a szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziumban tartott rendhagyó osztályfőnöki órát. 

  Vas Népe 2012. április. 27. péntek | Szerző: Nagy Ildikó
 Állatorvosi pályája elején a Zala megyei Bocföldén a téesz hétezer marhája és öt környékbeli falu hatszáz tehene fölött "diszponált", ma, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkáraként közvetlenül száz, közvetve háromezer embert irányít.

Volt olyan napja, hogy reggel elrepült Brüsszelbe, onnan autóval Luxemburgba ment, majd az uniós miniszteri tanácsülés után ismét repülőre ült, és egy müncheni átszállás után hazarepült.

Május elsején reggel egy szaúd-arábiai küldöttséget fogad a repülőtéren, de délben már 
 egy százfős kínai delegációt üdvözöl, és hat-nyolc megállapodást ír alá velük.

- A testőrök jelenlétén kívül ezt volt a legnehezebb megszokni. Hogy nem magam osztom be az időmet. Egy dologban kapok szabad kezet: ha egy időben három helyen kellene lennem, eldönthetem, melyik programot választom - mesélte a Nagy Lajos Gimnáziumban tartott rendhagyó osztályfőnöki órán Kardeván Endre államtitkár, akiről azt is megtudhatták a diákok, hogy a családi összejöveteleken kilenc unoka ül az ölében.

Az államtitkár egy,  a generációk közötti megértést elősegítő EU-s program során látogatott a gimnáziumba. Azt tanácsolta a diákoknak, hogy olyan pályát válasszanak, amiben biztosan örömüket lelik.

fotók: Senyei Zsolt oktatástechnikus

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése