2012. május 5., szombat

Ballag már...

Ballagás 2012: esőben búcsúztak a diákok Szombathelyen

(képgalériával)

Pénteken kezdődtek a ballagások Vas megyében. Szombathelyen összesen 12 intézmény közel kétezer diákja búcsúzik iskolájától. Az időjárás nem kedvezett a ballagóknak.

Vas Népe 2012. május. 04. péntek | Frissítve: 2012. május. 05. szombat | Szerző: Bajdó Bettina , fotó: Benkő Sándor

 Utoljára sorakoztak fel egymás mögött az idei, 2011/2012-es tanév végzős diákjai az iskolákban, hiszen hétfőn már számot kell adniuk az eddig tanultakról, elkezdődnek ugyanis az érettségik. 

Pénteken a búcsúzásé, az ünneplésé volt a főszerep. Délelőtt az egész város nyüzsgött, az iskolák környékén szinte lehetetlen volt parkolót találni. Az időjárás idén nem volt kegyes a ballagókhoz, a délelőtt folyamán szinte végig szakadt az eső. Ezért a ballagók esernyővel a vállukon vettek búcsút az iskolától, tanáraiktól és társaiktól.

A Nagy Lajos Gimnáziumban négy osztályt,  125 tanulót búcsúztattak pénteken délben. Az iskola diákjai virággal díszítették fel az intézményt, hogy méltóképp búcsúzzanak a végzős tanulóktól. Az utolsó csengőszó után ballagási dalokat énekelve járták végig a termeket tarisznyával az oldalukon, virággal a kezükben a ballagók, majd az osztályfőnökök vezetésével  az udvarra vonultak.
 Az ünnepségen Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke levélben köszöntötte a tanulókat.  Ezt követően a 11. osztályok is elbúcsúztak a végzősöktől, majd a ballagók is felelevenítették a szép, felkavaró és tanúságos napokat, amelyeket az intézmény falai között tölthettek.

A végzősök emléket is hagytak maguk után, szalagra írt nevüket feltűzték az iskola zászlajára, új hagyományként pedig a ballagók könyvébe pár sort írtak az utánuk érkezőknek is.

A végzősök Gáspárné Zsolnai Zsuzsanna igazgató bocsátotta útjára, aki beszédében megköszönte a szülők áldozatos munkáját is. Megemlékezett a közös élményekről, s sok sikert kívánt nem csak a hétfői megmérettetéshez, hanem az életükhöz is.
 ( A Vas Népe képgalériában még sok-sok képet találtok:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése