2012. május 18., péntek

(kosár) "Csillag születik" - Golomán György 10/A

Londoni tehetségkutatóra hívták a körmendiek reménységét

Hatalmas élményben volt része a Körmendi Törpördögök tehetségének, Golomán Györgynek. A mindössze 16 éves, 206 centis kosárlabda játékosra az utánpótlás Eb-n mutatott eredményei és játéka alapján figyeltek fel a nemzetközi mesterek, és meghívót kapott a Nike Jordan Brand Classic tehetségkutatóra, Londonba.

2012. május. 10. csütörtök | Szerző: vasnepe.hu 

 Európa negyven legjobb U16-os játékosa profi edzők instrukciói alapján készülhetett. Köztük volt a Körmendi Törpördögök tehetsége is
 Golomán Györgynek és társainak jutott idejük egy kis városnézésre is

A rendezvényen az U16-os korosztály legjobbjai amerikai edzők felügyelete mellett töltenek el egy hosszúhétvégét. Edzenek, játszanak, megtanulják, hogyan készüljenek a profi karrierre.
A sportszergyártó pedig a profi körülményekről gondoskodik: a legjobb edzők, az olimpiai edzőközpont kosárcsarnoka, luxus szállás, illetve egy luxusbusz áll a fiatalok rendelkezésére, hogy London hektikus forgalmát minél kényelmesebben vészeljék át. Igazi elit körülmények, amit egy játékos általában csak profiként tapasztalhat meg, és egy remek ízelítő, hogy miért is érdemes keményen dolgozni.
- Negyvenen kaptunk meghívót a tehetségkutatóra Európából, és mindannyiunknak különleges élmény volt ez a hétvége – mesélt a Londonban töltött napokról Golomán Gyuri. - Napi két edzésen vettünk részt, ügyességfejlesztő gyakorlatokkal és játékkal kiegészítve. Szerencsére nem a teljesítménykényszer és az erőfitogtatás volt a meghatározó, hanem az, hogy jól érezzük magunkat, és hogy  baráti hangulatú edzéseken mutassuk meg a játékintelligenciánkat és a képességeinket – tette hozzá a 16 éves reménység, aki már a profi karrier állomásairól is elgondolkodott.

- Mindenképp szeretném itthon elkezdi profi pályafutásom, és azután külföldre igazolni. A spanyol, olasz vagy a görög bajnokság az egyik kitűzött cél, és persze az NBA is az álmaim közt szerepel. Ehhez akkor kerülhetek igazán közel, ha sportösztöndíjjal bekerülök egy amerikai egyetemre, amire remélem, pár év múlva lehetőségem is lesz.
A tehetségkutató végén az edzők kiválasztották a „dream teamet”: az általuk legjobbnak tartott játékosokat, akik továbbjutottak a Jordan Brand Classic világdöntőjébe, ahol öt kontinens legjobbjai találkoznak. Golomán Gyuri végül nem került az utazó csapatba, azonban kitűnt, hogy tehetsége, képességei és kitartása szép jövőt jósolnak neki.

Golomán György alapembere volt a hétvégén Debrecenben az U18-as kosárlabda-bajnokságban ezüstérmet nyert körmendi csapatnak, a két évvel idősebbek között beválasztották az All Star ötösbe is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése