2012. május 29., kedd

Helikoni Ünnepségek Keszthely, 2012. április 26-28.


Helikonról jöttünk!

Az idei évben április 26-28 között rendezték meg a Helikoni Ünnepségeket Keszthelyen. Az egész országból jöttek művészpalánták, sőt határon túlról is.
A három napon át rengeteg előadást láthattunk kategóriákra bontva, vagy épp versenyen kívül, illetve a szervezők az esti programról is gondoskodtak számunkra könnyűzenei koncertekkel. A sétálóutcán színpadot állítottak, és itt volt az általános támaszpontja a rendezvénynek. Hiába volt mindenki fáradt és lestrapált, nagyon jó hangulatban telt el a nagy verseny.
A vasvári Béri Balogh Ádám Posta- és Bankforgalmi Szakközépiskolát három kamaracsoport képviselte, ebből kettő, az „Orff” Ütősegyüttes illetve a „Castrum Ferrum” Kvartett, ezüst minősítést kapott, míg a Vasvári Régizene Együttes bronzot. A Nagy Lajos Gimnázium indítottját, Baranyai Annát, szintén ezüstre értékelték. A Kanizsai Dorottya Gimnázium egy bronzzal gazdagodott, hála Varga Dávid harsonásnak, és Hirschmann Bálint klarinétos is bronzot vihetett haza, a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai SzKI-ba. Drimmer Márton ezüstöt zsebelt be a Waldorf Gimnázium számára.
Mindannyian élveztük a Helikoni forgatagot, és nyilvánvaló, hogy mit csinálunk két év múlva ilyenkor! Helikonra indulunk!
Tóth Flóra 11/A
A cikk kis módosításokkal a pénteki (május 25.) Vas Népe Séta rovatában is megjelent. 

 Flórának, aki a vasvári Régizene Együttes tagja és Annának, aki iskolánk színeiben indult GRATULÁLUNK!!!


                                          


                   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése