2012. május 25., péntek

NLG Diáknap 2012. május 17.





Egy hűvös, szeles napra ébredtünk csütörtökön, majd hosszabb- rövidebb tájékozódás után a Nagy Lajos Gimnázium diáksága útnak indult az újperinti Király Sportcentrumba, mely idén otthont adott a már hagyománnyá vált Diáknapnak.
Az utóbbi éveknek megfelelően e napon sok-sok érdekes program és vetélkedő várt bennünket. Reggel nyolckor a két műsorvezető Érszegi Kriszti és Gyimesi András, a szervezésben résztvevő diákönkormányzati tagok, valamint Bencze Tamás, a  Falco vezetőedzőjének közreműködésével kezdetét vette a programsorozat.
A közös bemelegítés után elkezdődtek a sorversenyek, kosár- és foci mérkőzések. Sajnos a szeles időjárás miatt több terven változtatni kellett. Elmaradt a vizes verseny és a bográcsozás is, helyette az osztályok ’szendvicsgyártásba’ fogtak. Finomabbnál- finomabb falatokat  készítve igyekeztek minél több pontot szerezni osztályaiknak, hogy megküzdjenek a nap fődíjáért az egy, szabadon felhasználható, garantáltan iskolamentes napért.
A pálya mellett a vállalkozó szelleműek kipróbálhatták a Holdfényliget mászófalát és/vagy logikai játékát.
Természetesen nem maradhattak ki a karaoke és tánc versenyszámok se, lelkesen kerültek előadásra mind a megtervezett mind a rögtönzött koreográfiák és talán még lelkesebben csendültek fel a jól ismert dallamok.
A sportversenyek végeztével az (iskolai) Nyúlontúl zenekar előadását hallhattuk. Koncertjük zárásával eredményhirdetésre került sor, ahol kiderült, hogy a rendhagyó fődíjat a 11.C osztály nyerte -ezúton gratulálunk nekik.
Váratlan meglepetés volt, ahogy a tömegben járva a már végzett NLG-s diákok arcát fedeztem fel, akik kilátogattak erre az iskolai eseményre azért, hogy jól érezzék magukat. Ugyanis, bár az égiek nem a legmegfelelőbb időjárást szolgáltatták, szerintem mindenki megtalálhatta az őt érdeklő feladatokat és kellemesen tölthette a délelőttjét. Tette azt a focipályán  zumbázva,  a mikrofon előtt, avagy a büfében melegedve, a barátaival tekézve…- olyan mindegy. Jól éreztük magunkat, és ez a lényeg.
Külön köszönet a visszalátogató diákoknak és mindazoknak akik részt vettek a Diáknap megszervezésében, hogy ismét bebizonyították: jó NLG-s diáknak lenni!!!
Pongrácz Alexandra 10.c



 A képeket Lengyel Liza (10/B) készítette. A teljes galéria hamarosan látható lesz a Királyi Képtárban, melyet Sümegi Brigi után Pados Réka (10/C) vett át.

 Az alábbi linkeket is feltétlenül nézzétek meg!
Link 1 
Link 2
Link 3 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése