2009. november 15., vasárnap

"Mein Berlin"






"A kettéosztott város - Berlin" címmel kiállítás nyílt a Gépipari, Informatikai Műszaki Szakközépiskolában a berlini fal leomlásának 20. évfordulója alkalmából.

A kiállításon képekben elevenedik meg Berlin története 1945-től napjainkig. Továbbá megtekinthető a Goethe Intézet vándorkiállítása: Stefan Koppelkamm fotóművész képei "Ortszeit - Helyi idő" címmel, Kőszegfalviné Pajor Klára (Képeslevelezőlap Gyűjtők Országos Egyesületének Elnöke) képeslapjai Berlinről, a határnyitás huszadik évfordulója kapcsán a magyar, az osztrák és a német posta által közösen kiadott első napi bélyegzéssel ellátott bélyegek (Steindl Rezső gyűjteményéből). A bélyegeket Benedek Imre - mártír miniszterelnökünk, Nagy Imre dédunokája - tervezte, akinek dedikációja olvasható az esemény alkalmából kiadott különleges borítékon.

A kiállításhoz egy játék is kapcsolódik, mely az iskola honlapján elérhető, a megoldásokat e-mailen kell beküldeni november 18-ig a következő e-mail címre: gimszkonyvtar@gmail.comAz email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges . A megoldást beküldők között három darab könyvutalványt sorsolnak ki. A kiállítás 2009.november 17-ig tekinthető meg az iskola földszinti galériáján, cím: Rohonci út 1.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése