2012. március 6., kedd

NLG sítáborok 2012




1.) Zell am See február 1 - 7.

A sítábor a 2012-es tanévben is nagy sikert aratott. Vasárnap késő reggel indultunk el. A buszon is már mindenki izgalotott volt. Alig vártuk már, hogy a síbakancsot és a sílécet felcsatolhassuk. De erre még várnunk kellett. Amikor odaértünk a már megszokott, takaros szállásunkra a kipakolás után, mindenki sietve foglalta el a legjobb helyeket. Majd a vacsoránál Takács Zsolt és Szabó Péter tanár urak elmondták a fontos tudnivalókat.

Másnap reggeli után mindenki lázasan kereste síléceit, síbotjait és elindultunk meghódítani a csodálatos Zell am See –i sípályákat. Az első lecsúszás még egy kicsit bizonytalanul indult, de hamar belejöttünk. A hideg miatti félelmeinket azonnal elfelejtettük. A felvonókon ülve szemeink csak a csodaszép hegy vonulatait tudta csodálni.

A harmadik napon a síelésen kívül más izgalmak is vártak minket. Erre a napra esett a bevásárlás és a szánkózás .A szánkózást mindenki élvezte és a végén csuromvizesen szállt meg a közeli kisebb „hüttében”.

Következő napon új sípályákat próbálhattunk ki. A gleccser szépsége megegyezett a fagyasztó hideg mértékével. Ezen a napon már mindenki fáradt volt , de senki nem tudta kihagyni síelés nélkül ezt a napot se.
Az utolsó napon már nagyon jó idő volt mindenki boldogan síelt a napsütésben. Szerencsére nem történt baleset és hamar haza tudtunk indulni. A buszon mindenkiben kettős érzés volt. Örültünk, hogy hazaérünk, de fájt a szívünk, hogy nem maradhatunk még. Este büszkén meséltük el családunknak élményeinket.
Lengyel Liza 10/B

Az NLG FM összeállítása 2012-es sítáborról:

http://soundcloud.com/gyimesi-andr-s/nlgfmsitabor

2.)Mönichkirchen február 29 - március 1.

Szerdán reggel fél 8-kor gyülekeztünk az iskola melletti parkolóban. Volt akiknél sílécek, síbotok, sisakok voltak, így várakoztunk a buszra, ami meg is érkezett időben. Már induláskor gyönyörűen sütött a nap, tudtuk, hogy egy kellemes napot fogunk eltölteni Németh Attila és Boros András tanár urakkal. Úti célunk az ausztriai Mönichkirchen volt. Nagyjából másfél órát buszozhattunk odáig, mindenki kicsit izgult, beszélgetett és várta már a síelést. Mikor odaértünk néhányan átöltöztek, majd megtudtuk, hogy sajnos a sípálya két felvonóját lezárták az erős szél miatt. Mindenki tanakodott, hova menjünk, végül St. Jacob lett a győztes. Egy óra múlva már ott is voltunk. Szerencsére itt már semmilyen gond nem volt így mindenki elővette a meleg ruhát, síléceket, sisakokat és elindultunk a sípályák felé. Két csoport szerveződött, akik most ismerkednek a síeléssel és akik már régebben elkezdték ezt a sportot. Délután tartottunk egy nagyobb szünetet, majd egészen zárásig síeltünk és bejártuk az összes pályát. Végén már mindannyian együtt csúszhattunk le a buszhoz, ahol mindenki fáradtan lecsatolta a léceit és elindultunk vissza Szombathelyre.
Csütörtök reggel ugyanakkor és ugyanott találkoztunk, de sajnos az idő nem volt annyira kegyes hozzánk, mint az előző napon. Felhős, borongós idő fogadott bennünket. Az úti cél ismét Mönichkirchen volt, és szerencsére mire odaértünk működött minden felvonó, így újra felöltöztünk, felcsatoltuk a léceket és irány a sípálya. Néhány perces út az ülős felvonóban és már meg is érkeztünk a mönichkircheni oldalra. Ismét ketté vált a csoport a kezdők itt maradtak, míg a többiek átsíeltek a marienseei oldalra. Amikor felértünk a sípálya csúcsára gyönyörű kilátás fogadott minket. Első nekifutásra megpróbálkoztunk a fekete pályával, ami elég jól sikerült és a nap nagy részét itt is töltöttük. Sajnos a (túl) jó idő miatt olvadt a hó, néhol már a föld is kilátszott, illetve jégpáncélok alakultak ki a pályán és ez megnehezítette a dolgunkat. Végül szerencsére egész nap tudtunk síelni, semmi gond nem történt, mindenki épségben megúszta a sínapokat.
Összességében szerintem nagyon jó két napot tölthettünk el síeléssel. Mindenki fáradt volt mire csütörtökön este hazaértünk Szombathelyre.
Köszönjük szépen, mindenkinek aki segített a szervezésben és reméljük, hogy jövőre még találkozunk! :)
Fazekas Viktor 10/A
Néhány kép Viktor írásához
http://www.sielok.hu/fotoalbum/monichkirchen-2011-december/kep/1/





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése