2012. március 5., hétfő

NLG Diákbál 2012. március 2.




Pénteken került megrendezésre az iskolánkban hagyományossá vált NLG diákbál, a 11/A osztály szervezésében.

A bál folyamán sok érdekes produkciót tekinthettünk meg.

Megpróbálom összegezni a látottakat, lehetőleg, hogy egy fontos részlet se maradjon ki.

A hat órai kapunyitás után sorban érkeztek a diákok, tanárok és kísérőik, akiket a szervező osztály diákjai köszöntöttek.

Izgatottan vártuk, hogy befusson az összes ismerős, és a szebbnél-szebb ruhákba öltözött emberek forgatagában kerestük egymást és a még szabad ülőhelyeket. A ’Bál Szépei’ verseny jelöltjei megkapták sorszámaikat és gyors egyeztetést tartottak.

Hét órakor az est házigazdái Köbli Hanna és Gyimesi András köszöntötték az összegyűlteket és röviden ismertették az est programját.

A bált a Gájer Zsuzsanna tanárnő és Bartha Gábor tanár úr, valamint a szervező osztály tánca nyitotta meg. Ezt követően rövid színdarabot láthattunk a 11/A-s diákok előadásában.

De nem csak a formaságok, a humor is szerepet kapott péntek este. Buda Zolta(11/C) stand-up comedyje, és Sali Berti (11/D) Michael Jackson:Billie Jean című számára előadott tánca mosolyt csalt mindenki arcára.

A Nagy Lajos Gimnázium kamarakórusának -akik a bálon többször is felléptek-kíséretében táncprodukciót láthattunk, sőt a fiatalabb korosztály is bizonyította tánctudását.

Idén a bálkirálynő és –király választás is kreatív formában történt. Minden osztály elindíthatta saját jelöltjeit, akik közül végül kikerültek a győztesek. 21 órakor láthattuk először a több mint 50 jelöltet, kik rögtönzött kifutóként használva a táncteret, hármas-négyes csoportokban vonultak fel.

Bemutatkozott az iskolánk diákjaiból alakult Nyúlontúl zenekar, megalapozva a hangulatot DJ Szunyognak, aki az általunk előzetesen kért zenéket tálalta. Eközben sor került az izgalmas tombolasorsolásra is, ahol értékes nyeremények találtak gazdákra, valamint a leendő királyok és királynők még egyszer megjelentek-ezúttal csoportosan „pózoltak”.

A bálkirály és –királynő választás eredményhirdetésére 23 órakor került sor: a szavazatok alapján az NLG bálkirálynője 2012-ben Köbli Hanna (11/A), a bálkirály pedig Harsányi Ádám (12/D) lett.

A bált Dj Szunyog zárta, éjfélig szolgáltatta a zenét. Az after partyra is sokan elmentek az A-clubba…

Szeretnék gratulálni Gájer Zsuzsanna tanárnőnek és a 11/A osztálynak, hogy ennyi egyedi produkcióval és ilyen színvonalas rendezvénnyel szórakoztattak bennünket.

Köszönet továbbá mindenkinek, aki eljött a bálba (biztos vagyok benne, hogy senki sem csalódott) és mindenkinek, aki egy kicsit is hozzátett ehhez az eseményhez, hogy az NLG-hez méltó színvonalúra sikerülhessen a diákbál. Viszlát jövőre…

Pongrácz Alexandra 10/C



Igazán részletes báli beszámolót küldött nekünk Szandra, ám a Lyukaskő-díjról megfeledkezett. Ezen nem is lehet csodálkozni, mert olyan gazdag volt a báli program. A díj átadásáról a győztesekről és a beküldött versekről külön kis cikkben fogunk írni.
A látott-hallott programok kapcsán egy kissé negatív megjegyzésem lenne a közönséget illetően. Bálban, ha megtisztelnek bennünk a szervezők azzal, hogy extrákkal is kedveskednek, legyen ez tánc, ének, kis jelenet a báli illemről!!!, vagy éppen a tombola sorsolása, a közönség csendben van, nem jön-megy keresztül és kasul a szereplőkön, figyel a produkciókra, melynek végén tetszését tapssal fejezi ki.
Link
A 2012-es NLG diákbálról - Briginek hála- már megtalálhatók a képek a Királyi Képtárban és a nyugat.hu is rengeteg fotót készített.


Nyitótánc:

http://www.youtube.com/watch?v=YAhUltuuKTA&feature=youtu.be


Tanári nyitótánc:
http://www.youtube.com/watch?v=u6VTQPLbEvE&feature=g-upl&context=G2fe03d6AUAAAAAAAAAA


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése