2009. október 5., hétfő

A diákönkormányzati elnökválasztásról

Gimnáziumunkban diákönkormányzati elnökválasztás lesz. Bizony, bizony, Dóri elköszön tőlünk, érettségizik. De felmerül a kérdés: ki lesz az új képviselőnk?
Mint kiderült, a „sárga plakátos” fiún kívül indul még 3 lány, pontosabban egy lány és plusz kettő, akik együtt vennék át az irányítást. 

 
A 10/C képviseletében Péterfai Richárdot





a 10/B-ből Sümegi Brigittát és Nagy Dórát,
(Brigi elnöknek, Dóri alelnöknek indul)













a 10/A-ból Bokor Krisztinát 







kérdeztem, mik az elképzeléseik, a terveik a jövőre vonatkozóan.

 
 



Mi ösztönzött arra, hogy jelentkezz? 


Richárd.: - Nehéz kérdés, megpróbálok valamit tenni az iskola érdekében. 


Brigi.: - 1 éve a Városi Diákönkormányzat tagja vagyok, továbbá média- felelős is. Szeretem ezt csinálni, jók a visszajelzések is. 
Dóri.: - Én is a Városi Diákönkormányzatban dolgozom, diákjogokkal foglalkozom. Benne vagyok a programszervezésben, így nem volt nehéz a tervek összeállítása. Brigivel együtt dolgoztuk ki, nagyon sok ötletünk van, amit szeretnénk megvalósítani. 

Kriszti.:- A Vépi Hatos Ferenc Általános Iskola diákelnöke voltam, 8. osztályban. Szerettem csinálni, foglalkoztat a közösség-szervezés. Tervem, hogy az osztályközösségeket még jobban összekovácsoljam.

 


Milyen újításokat képzelsz el, előállsz-e valamilyen új ötlettel? 

Richárd.: - Szeretném a sulirádiót átalakítani, a programokat és terveket ott közzétenni, értesíteni a diákokat a társaik elért eredményeiről. 

Brigi.: - Újítás rengeteg van, a programtervben Ti is elolvashatjátok majd! 
Dóri.: - A LOGO-hoz hasonló egyesületet szeretnénk létrehozni, amelynek legfőbb célja a csapatépítés és közösségszervezés lenne. 

Kriszti.: - Sok új ötlet van a tarsolyomban. Elsőként a már-már kicsit „elavult” NLG emblémát szeretnénk feldobni. (A programot én is közösen írtam egy osztálytársammal.) Pályázatok után nyomoztunk, szeretnénk más iskolákkal felvenni a kapcsolatot, közös programokat szervezni. 


Milyen eseményeket, programokat szerveznél? 

Richárd.: - A diákokat összekovácsoló programokat. 

Brigi.: - Az egész iskolát szeretnénk megmozgatni! Külön, az osztályoknak szóló programokat szervezünk, a közösség érdekében.

Kriszti.: - A legtöbb program megtalálható a programtervben. Legfőbb célom a közösségépítés az iskolában és az osztályokon belül egyaránt. Videópályázatot csináltunk, amit egy külföldi szervezet hirdetett meg, a fődíj egy külföldi utazás lenne. A részletek a tervben olvashatóak. 


Miért pont téged válasszanak? 

Richárd.: - Kell a változatosság! 

Dóri.: - Az ötleteink megvalósítása miatt! Törekedni fogunk arra, hogy jó társaságban, kapcsolatokat fenntartva más iskolákkal, ha kell, segítséggel vigyük véghez azt, amit szeretnénk. A 2 év tapasztalat nem fog csalódást okozni! 

Kriszti.: - Van tapasztalatom, vannak ötleteim. A háttér fontos, rengeteg segítséget kapok, az osztályom mindenben támogat. Szeretném minél változatosabbá tenni a hétköznapokat!  

 
Annyit már tudunk, hogy az őszi szünet előtti héten lesz. Diákönkormányzati elnökválasztás. A szó hosszú és bonyolult. Elnöknek karizmatikus, jó kiállású, irányító és vezető személyiségre van szükség, aki új tervekkel, ötletekkel áll elő, és feldobja az unott hétköznapokat. 3 jelölt, 3-féle terv. A választás a Ti kezetekben van, remélem segítettem ezzel a kis riporttal. A jelöltek részletes programterveket küldenek majd, amit a blogon is közzéteszünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése