2017. május 4., csütörtök

Koncert Kodály Zoltán emlékére

  Április 25-én délután a Díszteremben került megrendezésre iskolánk énektanára, Kecskés Eszter tanárnő és diáktársaink közreműködésével a Kodály emlékműsor, Kodály Zoltán születésének 135., halálának 50. évfordulója tiszteletére.
   Először Kecskés Eszter tanárnő köszöntött bennünket e jeles napon, majd Kodály Zoltánról hallhattunk néhány lényeges információt: életéről, és  a Kodály-módszer tanításáról. Utóbbi szemléltetésére Kerti Juli (általános iskolás diák), Tímár Emese (10/A), Németh Zsófia (10/A), Cseh Gabriella (11/A), Kővári Dorottya (11/A) és Tanai Gabriella (11/B) állt a Tanárnő rendelkezésére. Népdalokat énekeltek, szólóban, kánonban, ezzel mindenkit elkápráztatva.
Mindezek után gyönyörű fuvolajátékot hallhattunk Tanai Gabriella (11/B) és Sinkó Sára (12/C) diákoktól; egy szvinges Vivaldi - Négy évszak tételt Bilics Kristóftól (9/C) tenorkürttel, és Kőházy Annától (10/A) az Alkonyat című film betétdalát zongorán. Ezek után a hangulat csak fokozódott, ugyanis Rajczi Barnabás (9/C) csodálatos D-dúr hegedű concertoval kápráztatott el bennünket, Kocsis Márton (12/C) improvizáción alapuló gitárjátékával pedig megelevenítette a latin zenét, mindezt flamenco stílusban. Zárásként Vekszli Anna (11/A) zongorajátékában a Francia csók című film betétdalát ismerhettük fel, míg Boronkay András (10/B), Miltényi Attila tanár úr és Morócz Gergő(vendég) megadták a hangulatot a nap hátralevő részére gitár- és cajónjátékukkal.
   A hangulat jó volt, az előadott művek sokszínűek voltak, és ezzel minden előadó bizonyította, hogy a komolyzenével is lehet ,,játszani", csak megfelelő emberek kellenek hozzá.
Hatalmas köszönet
Kecskés Eszter tanárnőnek, hogy összehozta iskolánk zenélni tudó diákjait erre a délutánra,
a Zeneiskolából érkezett Horváth Annamária tanárnőnek az állandó zongorakíséretért,
illetve a műsor moderátorainak, Köbli Lucának (12/B) és Bödei Eliánának (12/C).
Ezúton is szeretnék gratulálni Kővári Dorottyának (11/A), Tanai Gabriellának (11/B) és Szimandel Eszternek (11/C) különdíjban részesített prezentációjukért, amely az emlékműsor alatt került bemutatásra. Köszönöm az élményt, és szívből remélem, hogy lesz még ehhez hasonló koncertekben részünk.
(Papp Noémi 10/C)

Galéria: https://goo.gl/photos/wUE3Me9vYnTUHwzi9
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése