2016. december 20., kedd

Ismét egy kis fizika…

Idén második alkalommal, szeptember 30-án rendezték meg a Nyugat-Magyarországi Egyetemen a Kutatók-éjszakája programsorozat keretében a Science Fair vetélkedőt, ahol iskolánk fizika szakkörösei is képviseltették magukat Finta Zsanett tanárnő vezetésével.
A megmérettetésen kettő kísérletet mutattak be.
1. Különböző fényforrások megvilágításának mérése egy jól záródó fadobozban okostelefon segítségével.
2. Egy átalakított kerékpárral mobiltelefon töltése.
A versenyen a szakmai zsűri a második helyezést ítélte meg a csapatnak. A tárgyjutalom mellett egy kirándulásra hívtak meg bennünket a Paksi Atomerőműbe.
A csapat tagjai:
- Juhász Gergő (11.C)
- Tóth Dávid Csaba (11.C)
- Balhási Zalán (12.C)
- Németh Attila (12.C)

A kirándulásra november 2-án került sor. Sajnos csak Gergő és Zalán tudott rajta részt venni. A megérkezéskor érte a fiúkat a hatalmas meglepetés, hogy nemcsak a látogatóközpont és a múzeumot nézhették meg, hanem a négyes blokkba is bemehettek. Megismerkedtek az atomerőműben folyó mindennapi munkával, a szigorú biztonsági szabályokkal és azzal, hogy milyen sokat kell fejlődni ahhoz, hogy valaki a pozíciós ranglétrán egy-egy szintet léphessen. A nap végére kiderült, hogy a fizika milyen sokrétűen felhasználható tudomány.


A tanév végére a fizikás csapatból csak ketten fognak maradni, ezért várnak érdeklődő tanulókat, akiket nemcsak a tudomány elméleti, hanem a gyakorlati megvalósításai is érdekelnek.

Juhász Gergő (11/C)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése