2016. december 13., kedd

Budapesti képeslap - a 12. évfolyam kirándulása


A korábbi évek bevált gyakorlatának megfelelően az évfolyam kirándulás alkalmával a tizenkettedikesek idén is Budapestre látogattak, ahol a Terror Házát és a Páva utcai  Holokauszt Emlékközpontot tekintették meg.
 November 23-án a 6 (!!!!) órakor induló vonaton aludtak, illetve bocsánat: „utaztak a friss és kipihent diákok” a kísérőtanáraikkal. 
Először az A, illetve a B osztály tekintette meg a Terror Házát. Ezalatt az évfolyam másik fele szabadprogramot kapott, de az ő műveltségük bővítéséért sem kellett aggódni, nem maradtak kulturális látnivalók nélkül. Pl. a C-sek- szecessziós épületeket tekintettek meg, továbbá biztosították az agysejtjeiknek számára szükséges energiát, többek között a McDonald’s és a Starbucks vendéglátóipari egységek támogatásával.
 Ezután pedig cserélt a két csoport, a C-sek és a D-sek nézték meg a Terror Házát. 
Volt, aki már többször járt itt, volt, aki először, de úgy gondolom, mindenkinek megrendítő élmény  a múzeumban bemutatott elnyomó rendszerek sajátosságait és az általuk elkövetett rémtetteket közelebbről megismerni. Döbbenetes abba belegondolni, hogy nagyszüleink, dédszüleink mindennek részesei voltak, vagy lehettek volna. Szerintem mindenki nevében mondhatom, hogy még egy kis időt eltölthettünk volna itt, de sajnos még így is késésben voltunk, olyannyira, hogy a Holokauszt múzeumba  a második csoport már nem is tudott bemenni.
A kirándulás megszervezését  történelemtanárainknak köszönhetjük.


Üdvözlettel: Kelemen Flóra 12/C



A Holokauszt Emlékközpontban (fent)  és a Terror Házában (lent) Farkas Dóra és Papp András(12/A) készített képeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése