2016. december 20., kedd

(2) Üdvözlet Bécsből

1) Bécsi adventi kirándulás

2016. december 18-án a hagyományoknak megfelelően iskolánk számos tanulója bécsi kiránduláson vett részt, ahol kulturális élményekkel gazdagodhatott, ill. megcsodálhatta az ünnepekre készülődő osztrák főváros egyedülálló szépségét.
Már az előkészületek során világossá vált, hogy a program iránt nagy az érdeklődés, így végül két busszal indulhattunk útnak. Első úticélunk a Technisches Museum volt, ahol interaktív módon, látványos körülmények között lehetett kipróbálni és megérteni számos gép és készülék működését.  Ez különösen nagy tetszést aratott diákjaink körében. Ezután rövid buszos városnézés következett, majd elérkeztünk a Kunsthistorisches Museumba, ahol hatalmas, különféle korok műveit bemutató képzőművészeti kiállítás tekinthető meg. A kiállításon Nagy Veronika tanárnő vezetett minket végig és hívta fel figyelmünket a legkülönlegesebb alkotókra és kiállítási darabokra. A múzeumlátogatások után szabadprogram keretében sétálgathattunk a városközpontban és az ünnepi vásárokban.
                Kirándulásunkon egyébként haszonélvezői lehettünk annak, hogy Bécsben az állami múzeumokat a 19 éves kor betöltéséig mindenki ingyenesen látogathatja. Az út megszervezését köszönjük Nagy Veronika tanárnőnek.
Vargáné Tóth Ágnes

Képek: Nagy Veronika








2) Hidegösszeroppanás Bécsben

Nicht angreifen! - hallatszik mögülünk, miközben az Opel lánctalpas motorját próbáljunk betenni egybe. De hol vagyunk, és tulajdonképpen mit csinálunk mi?
A történet 'az almánál' kezdődött, ahonnan a 8 órás indulás értelmében negyed kilenckor útra keltünk Bécs citybe.


Persze a kötelező stoppot nem hagyhattuk ki a pálya melletti ’Hunde-barnál’.


A következő megálló már a Heeresgeschichtliches Museum volt; a katonasuli program keretében randalíroztunk egy kicsit a bécsi hadtörténetiben, az első és második világháborús tárlaton. A múzeum érdekes, csak sajnos nem lehetett fényképezni. - A cikk szerzői


A délutáni program közös fázás volt a híres nevezetes adventi vásárban. Teljesen szabad kezet kaptunk a három óra eltöltésében, úgyhogy ezt nem is részletezném.


8 órakor értünk haza, szerintem egy forró fürdő után mindenki eldőlt, mint a korhadt nád.
Az eredményes útnak mindenképp lesz folytatása, tavasszal Budapestre készülünk.
Nagy Nándor és Papp László (12/C)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése