2016. december 1., csütörtök

AZ “ÉN TEHENEM” CÍMŰ KIÁLLÍTÁSHOZ


A 9. évfolyam, első, rajzos feladatának gondolati alapja egy művészeti project, amely 1998 nyarán Zürichben, Svájcban kezdődött.
A zürichi kiskereskedelmi szövetség hármas célt tűzött ki maga elé. Szerette volna fellendíteni a belváros boltjainak forgalmát, megismertetni a nagyközönséggel az addig ismeretlen művészeket, bevételhez juttatni a város jótékonysági alapjait. A vállalkozás eredménye az lett, hogy Zürich belvárosában 812 művészileg megfestett életnagyságú, üveggyapotból készült tehenet állítottak ki az utcákon.
A siker megállíthatatlanul folytatódott, egyebek között Chicagóban (1999), Hollandiában Arnhemben (2000), Luxemburgban (2001) és Londonban (2001)

Budapest is bekapcsolódott a sikeres városok sorába és 2002 nyarán helyet adott egy magyarországi tehénparádénak. 
A budapesti tehénfesztivál során a főváros különböző pontjain életnagyságú, stilizált tehénszobrokat helyeztek el a nyári turisztikai szezon kezdetén. A műanyag teheneket színes, vidám mintázatok díszítették, amelyek főleg a nemzetre, a városra, a szűkebb környezetre tettek utalásokat.
A feladat során, gimnáziumunk  tanulói is kaptak egy-egy tehenet és szabad kezet ezek díszítésére, saját arculatuk bemutatására. A mi kiállításunkon 60 tehén kapott helyet, 60 különböző kép, amely mindegyike  mesél készítőjéről.
Nézzük végig és ismerjük meg őket!


Loblerné Enyedi Zsuzsanna
tanárnő

A kiállítás 2016. december 01-2107.január 27-ig látható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése