2010. április 15., csütörtök

Rumi vendégeink


A tolerancia jegyében rendezett programsorozat következő eseményeként találkozhattunk a  Rumi Többcélú Gyógypedagógiai Intézmény tanáraival és diákjaival.Vendégeink - óvodáskortól fiatal felnőttkorig, közel 20-an - iskolánk vívótermében mutatták be műsorukat.  Zsoldos Tiborné tanárnő rövid tájékoztatójában ismertette velünk az  általa vezetett művészeti csoport speciális helyzetét, fejlesztésük sajátos módszereit. Mi is láthattuk és hallhattuk, hogy a művészeti nevelés  mennyi sikert, örömöt szerezhet a sérült gyerekeknek.
A zenekar tagjai színkotta segítségével  sajátítják el a gyerekdalokat, népdalokat, egy-egy komoly- vagy könnyűzenei darabot. Repertoárjukból bemutattak Schubert dalokat, melyeket ritmus- és gyermekhangszerekkel kísértek. Hallhattunk Dsida Jenő és  Kányádi Sándor verset, tavaszi énekeket  és mondókacsokrot, láthattunk táncjeleneteket.
A szereplők -kicsik és nagyok- szeméből őszinte lelkesedés áradt,  hogy nekünk is megmutathatták, mit tudnak, de  köszönettel és tisztelettel mi tartozunk nekik! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése