2016. október 31., hétfő

Dolóresz ajánlja





Shakespeare: Ahogy tetszik...(Nekem tetszett!!!)
A diákbérlet első előadása az angol drámaíró egyik komédiája az "Ahogy tetszik" volt.  A vígjáték kerete egy testvérháború, illetve több  szerelmi szál is kibontakozik a néző előtt. Mind a két téma olyan, melynek bérelt helye van életünkben.
A történések részleteibe nem mennék bele, ugyanis nem szeretném elárulni azoknak, akik még ezt követően fogják csak megtekinteni, illetve javasolnám,  ha tartalmas esti szórakozásra vágytok, akkor nézzétek meg.
Nem pusztán azért, mert egy remek darabról van szó, hanem azért is, mert nagyszerű kikapcsolódást is nyújt az előadás, tele humorral és poénokkal. A karakterekkel könnyen lehet azonosulni, hiszen hasonló problémákkal küzdenek, mint a mai emberek. A színészek jól játsszák szerepeiket, és a koreográfia is különleges, ahogy néhol, mint lovak jelennek meg a színpadon.
A darab dramaturgiája, díszletezése és a színpad kihasználtsága pedig fenomenális.
A nézőknek lehetőségük van megtekinteni, hogy a Weöres Sándor Színház milyen parádés módon használja ki, hogy rendelkezik a forgószínpaddal, s így könnyen tud váltani az egyes helyszínek között.
Az utóbbi időben kezdenek visszaszorulni a monumentális, és komplikált díszletek és inkább a letisztult, egyszerű, helyenként modern díszletet választják a tervezők. Ez történt ebben az előadásban is, mivel darab egyik fontos helyszíne, az ardeni erdő fái, vasállványok formájában jelentek meg.
ld: trailer

 Németh Dolóresz (12/B)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése