2014. február 20., csütörtök

NLG Sítábor 2014Február 2-án vasárnap délelőtt indultak el iskolánk diákjai Caprunba, hogy részt vegyenek az NLG idei sítáborában. 
A buszút szokásosan telt, egyesek alvással, mások beszélgetéssel töltötték unalmas óráikat és persze a modern technika is képviseltette magát. Röpke hét órás út után megérkeztünk a szálláshelyre, ahol vacsorával vártak bennünket és persze Szabó Péter tanár úr szokásos balesetvédelmi előadása sem maradt el. Hétfőn fél kilenckor érkeztünk meg a sípályákhoz. Az első nap sokak számára a síelés újbóli megszokásával telt, az ilyenkor borítékolható amatőr hibákból bekövetkezett esések sem maradtak el, kivéve természetesen iskolánk profi és kevésbé profi, viszont megfontolt síelőinél. A hét további napjaiban a diákoknak lehetőségük nyílt besíelni a 41 kilóméternyi síterepet. A megéhezők és megpihenni vágyók számára tökéletes lehetőségeket nyújtottak a különböző hütték. Egyes hütték gasztronómiai élményekkel és csodálatos hangulattal, mások pazar panorámával csábítottak. Szerdán lehetőségünk nyílt síelni a Salzburg legmagasabb síterepeit kínáló gleccseren, ahol a 3024 méteres csúcson készült képek sem maradhattak el. Az esték, főleg a vacsora előtti időszak remek lehetőséget nyújtott a síelés fáradalmainak kipihenésére. Ez alól csak a kedd este nyújtott kivételt, amikor diákjaink az esti szánkózás élményével ismerkedhettek meg. Az élményekben dús hét hamar elillant és eljött a péntek délután, a hazaindulás. Sokan felkészültek az újabb unalmas hét órára, ám csalódniuk kellett, a hazaút is tartogatott izgalmakat. Buszunk durrdefektet kapott az autópályán, ám sofőrünk halált megvető bátorsággal orvosolta a problémát. A röpke másfél órás kényszerpihenő után továbbindultunk és kis csúszással épségben megérkeztünk Szombathelyre. 
Bár az időjárás ellenünk játszott és a meleg valamint a napsütés megnehezítette dolgunkat a sípályán, ismét óriási élményben volt része annak aki az NLG-vel tartott Caprunba.
Varga Bence 12/B 
A fenti két  képet Caprunról a neten találtam, a lenti fotókat Lengyel Liza 12/B küldte. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése