2014. február 7., péntek

A 2013-as Savaria Karnevál legjobb képei


A szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium könyvtárában, a héten megrendezésre került egy kiállítás, melyen a tavalyi Savaria karneválról készült 41 legjobb képeket csodálhatjuk meg. Szerdán, ezen tárlat megnyitója alkalmából látogatott el az iskolába, a nyugat.hu  főmunkatársa, Szilágyi József és -egykor, az iskola padjait koptató- fotósa, Bonyhádi Zoltán.
Nagy Attila tanár úr és a 10/B osztály diákjai kérdezték a vendégeket, a képek kiválogatásáról, a zsűriről, és egyéb, a nyugat.hu-val foglalkozó témák tömkelegéről.
Mint megtudhattuk, a 41 képet, 45 pályázó, 303 alkotása közül lehetett kiválasztani.
És akik ezt megtették, egyrészt a zsűri, melynek évről-évre Dallos László az elnöke,  valamint a közönség, akik az interneten egy klikkeléssel letehették voksukat választott képük mellett, így minden évben két díj került kihirdetésre. Az immár 12 éve megrendezésre kerülő fotóversenyen, 2013-ban a zsűri szakmai véleménye szerint Pósalaki Georgina, míg a közönség szavazatai alapján Gyetvay Gábor érdemelte ki az első helyezést. Mind a két képet megtalálhatjuk a kiállításon.
A Szilágyi Józseffel való beszélgetés során a karneváli témán kívül szó esett a nyugat.hu 1999. óta tartó fennállásáról és az azóta hatalmas változásokon átment szerkesztőségről, a honlap kimondottan jó látogatottságáról, kapcsolatairól(hírcseréiről), valamint a diákokat legjobban érdeklő témáról, a nyomtatott sajtó és a internetes sajtó közti különbségekről.
Végül pedig Bonyhádi Zoltán válaszolt a személyesebb kérdésekre.Legfőképp arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen út vezetett a Nagy Lajos Gimnázium padjaitól a nyugat.hu fotósai közé, és mi az, ami igazán megfogta a fényképézésben.
 Nagyon hálásak vagyunk a vendégeknek, hogy világosabbá tették  számunkra a képek mögött rejlő munkát, és kis betekintést nyerhettünk a nyugat.hu belső világába, történetébe. 
Vincze Bence 10/B 

A könyvtárban látható fotók a Frei Caféban voltak kiállítva decemberben. Roznár Gyöngyi, a nyugat.hu főszerkesztője ( és volt diákunk)szíves engedélyével kaptuk meg az anyagot, hogy az NLG-ben,  Ti is megnézhessétek.

A fotók Pósalaki Georgina díjnyertes művei. 
A könyvtári fotó: Bonyhádi Zoltán



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése