2013. október 24., csütörtök

Weöres Sándor életműve az NLG könyvtárában


Kedd délután bensőséges ünnepség keretén belül iskolánk könyvtára megkapta a 13 kötetes Weöres Sándor életművet. A centenáriumi év kapcsán a Helikon Könyvkiadó gondozásában jelentek meg az igényes kivitelű kötetek.  A projekt gondozója a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatokért  Felelős Államtitkársága. Nekik köszönhetően az ország húsz középiskolájába jutottak el e könyvek. A mi iskolánk miért lett kiválasztva? Weöres Sándor 1924-ben iratkozott be a szombathelyi Faludi Ferenc Gimnáziumba, és ez az intézmény az NLG jogelődje.
A könyveket Harangozó Bertalan kormánymegbízott adta  át iskolánk igazgatónőjének, Gáspárné Zsolnai Zsuzsannának. Az ünnepségen itt volt Fodor István tankerületi igazgató, aki  személyes kötődéséről szólt;  feleségének anyai nagyszülei,  a Pável-család szoros barátságot ápolt a költővel.

Az eseményről a helyi sajtó is beszámolt. Katt az alábbi linkre:
http://vaol.hu/szombathely/megkaptak-weores-sandor-teljes-hagyatekat-1575051
(Apró helyreigazítás: életművet és nem  hagyatékot kaptunk, 13 és nem 12 kötetben.)

Azt hiszem, Weöres Sándor, az első magyar költők között van, akit még egészen apró gyermekkorunkban megismerünk. A 'Bóbita' és a 'Galagonya' ; fiaim és én is imádtuk ezeket a dallamos, ritmusos verseket. De a teljes életmű nem is gondolnátok milyen gazdag!  Fedezzétek fel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése