2013. október 5., szombat

Mazsolanap 2013.október 04.

http://www.nyugat.hu/tartalom/galeria/gal20131005150457


Az idén rendhagyó módon egy egész napot kaptak az NLG "mazsolái". A délelőtt a nárai sportpályán telt, az estébe hajló délután pedig az iskolai tornacsarnokban folytatódott. Szőnye Alexandra (11/A) ígért hosszabb beszámolót a napról. A náraiban készült képek Vági Rékának (11/A) köszönhetően a Királyi Képtárban megtekinthetők,  az estről Bonyhádi Zoltán (volt diákunk) fotóit ajánlom a fenti címen. Itt és most csak annyit, hogy  le a kalappal a 11/A osztály előtt a mintaszerű szervezésért.

A szokásostól eltérően a Nagy Lajos Gimnázium idén a mazsitúrával egy napon tartotta a kilencedikes mazsolák avatását. 2013. október 4-én, pénteken buszokkal Náraiba utaztunk, ahol a délelőtti programok helyszínéül egy focipálya szolgált. Kezdésnek a pálya körül felvonulva a kötelezően betanult dalokat kellett elénekelni (egy úttörő-, egy mulatós-, és egy népdal), miután pedig az osztályok felsorakoztak, kezdetét vették a feladatok. Például a számháború rendhagyó módon házak között, kevés fával ellátott területen zajlott. Közben  amíg a fiúk fociztak, néhányan adott alapanyagokból szendvicseket készítettek. Az utolsó délelőtti feladat egy hosszabb sorverseny volt, amit a hagyományos fogadalomtétel követett, melynek  szöveget minden mazsolának fél térdre ereszkedve - jobb kéz a szíven, bal kéz a társ vállán - kellett elmondani.
Késő délután végre elkezdődött az avató. A gólyák az öltözők előtt hangolódtak, buzdították egymást, mialatt a nézők szépen lassan gyülekeztek a tornateremben. Elsőként minden osztály elénekelte az osztályhimnuszát és bemutatta zászlaját. A műsorok osztályok szerint következtek, témaként különböző évtizedekre jellemző stílusokat feldolgozva. Az A osztály a 60-as évek Budapestjét kapta, a Made In Hungaria ihlette műsorukat nagyon élvezte a közönség. A B-sek a 70-es évek New York-ját idézték fel. A Hairt felhasználva még Szinetárné tanárnőt is megtáncoltatták az asztalon. A C-sek pedig időutazást tettek a 80-as évek Stockholmjába és az ABBA-őrületbe. Végül, de nem utolsó sorban a sporttagozatos osztály napjainkat mutatta be Selena Gomez és Justin Bieber felhasználásával. Németh Attila tanár úr kecses mozdulatai láttán mindenki nevetésben tört ki.
A műsorok után jöttek a feladatok: például meg kellett sütni egy tojást fél óra alatt, másik külsős feladatként pedig a tizenöt perc alatt legtöbb járókelővel lefényképezkedett osztály kapta a maximum pontot. Valakinek ki kellett raknia az osztálynévsort betűtésztából, valamint a karaoke sem maradt el. Az eredményhirdetés előtt a Skicc zenekar szórakoztatta a közönséget, majd pedig bejelentették, hogy rendhagyó helyzet állt elő a pontok alapján: a C és a D osztály holtversenyben végzett az élen, így egy utolsó megmérettetéssel dől el, ki nyeri az idei Mazsibulit. Szoros harc folyt. A székfoglalóhoz hasonló feladat során Hargitai tanárnőnek az igazságosság kedvéért háttal kellett vezényelnie.Végül a D osztály teljesített jobban.
Végső sorrend: I. a  9/D, II. a 9/C, III. a 9/A, IV. a 9/B.
Szőnye Alexandra 11/A

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése