2013. október 16., szerda

Tini Galopp 2013.október 9.

2013. október 9-én került megrendezésre a Tini Galopp elnevezésű vetélkedő, amin 33 csapat- köztük iskolánk tanulói- vett részt.
 Ha jellemezni szeretném a legjobb kifejezés talán a nem mindennapi.
Végre egy nem padban ülős feladatlapot böngészős verseny.
A legszórakoztatóbb rész a városi volt, vicces versikék segítségével találtuk meg az állomásokat.
A feladatok nem voltak túl nehezek könnyen megoldotta őket egy általános iskolás is, tények tudása helyett inkább fantáziára és logikára volt szükség.
A több mint egy órás városi tekergőzés után az egyetemen 3 irodalmi totó várt minket.
Itt már szükségünk volt némi iskolai tudásra a Weöres Sándor életén és a Pál utcai fiúk történetén alapú feladatok megoldásához, de a Harry Potteres feladatlap témájának kiválasztásakor bizonyára a tinik ízlésére alapoztak.
 A szervezők előadásokkal is igyekeztek feldobni a hangulatot, a verseny kezdete előtt két egyetemista hallgató zenés irodalmi műsorát halhattuk , a feladatok befejeztével pedig egy, az emberi kapcsolatok kiépítéséről és ápolásáról szóló interaktív beszélgetésen vehettünk részt.
Összegezve a tapasztalataink nagyon jók, mindkét nlg-és csapat remekül teljesített a második és harmadik hely megszerzésével (kicsivel lecsúszva a dobogó legfelső fokáról).
 Reméljük legközelebb is hasonló jó élményekről számolnak be a résztvevők. Minden olyan diáknak ajánlom a részvételt, akik szívesen kilépnének a monoton mindennapokból.

Májer Alexandra 10/A

       GRATULÁLUNK!!!

A két csapat tagjai: (mindenki a 10/A-ból indult)

Big Lui Girls

Májer Alexandra
Némethy Zsófia
Pusztay Petra


Big Lui Boys

Bindics Norbert
Kiss Mátyás
Nagy Kristóf

A középiskolai kategória dobogósai:

I. Premontrei Szent Norbert Gimnázium 107 pont, 71 perc
II. NLG Lányok                                    107 pont, 75 perc
III. NLG Fiúk                                        101 pont

Ezt a könyvtári-irodalmi versenyt a Savaria Egyetemi Központ rendezi, ha jól emlékszem ez volt a negyedik alkalom. Általános iskola felső tagozatosai és a középiskolások 9-10. évfolyama vesz részt benne. Az irodalmi műsort - melyről Alexandra ír - Varga Richárd és Rozmán Kristóf  adták elő. Kristóf volt tanítványunk, (ld. 2013.jún.6. bejegyzésünket). Főként kortárs és XX. századi magyar költők verseiből állítják össze műsoraikat.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése