2013. október 25., péntek

Szabina tervei


 


Interjú Hábetler Szabinával (10/C), az NLG új DÖK-elnökével

-Vágjunk a közepébe. Mik a terveid? Milyen új programokkal gazdagítanád az NLG  diákjainak szürkének nem mondható hétköznapjait?
- A választáson a csapatommal rengeteg új ötlettel indultunk.Ebből már számosat az választás utáni héten elkezdtünk konkréten is megtervezni. A legfontosabb célunk a szombathelyi médiában támogatókat keresni. A Nyugat.hu-val már felvettük a kapcsolatot és tárgyalunk a további együttműködésről. A halloszombathely.blogspot.hu egyik főszerkesztőjeként biztosíthatom, hogy iskolánk fontosabb eseményei itt is megjelennek.
Az első programunk a "Töklámpás parti" lenne, november folyamán.. A program az iskolában kezdődne délelőtt az óraközi  szünetekben. A folyosón standokat állítanánk fel, ahol mindenféle érdekes és mulatságos feladatot lehet megoldani. A napot pedig egy hivatalos after-party zárná (tanári felügyelettel) egy arra alkalmas szórakozóhelyen, ezt még nem fixáltuk le.
Februárban megrendezzük a "Szeretet napját", Valentin-nap környékén.Itt kiemelt szerepet kapna a sulirádió, amely egész nap romantikus dalokat közvetítene.
Újra életre szeretnénk kelteni a nemzetközi cserediák programot, de kezdetben csak határmenti iskolákban gondolkodunk. Ebben a projektben  mindenképpen számítunk tanáraink és volt diáktársaink segítségére.
-A többi hagyományos Dök-rendezvény változatlanul megmaradna?
-Igen. A hagyományokat semmiképp sem szeretnénk elhagyni, maximum kicsit átalakítani. Az NLG-ben különösen fontosak a hagyományok, és szerintem sokan ezért is választják ezt az iskolát- engem is beleértve. Célunk, hogy új hagyományokat is teremtsünk, pl. ld. fent Töklámpás parti. Az idei, tavaszi DÖK-Diáknapot, már tervezzük, de a gond, hogy ebben az időben folynak az írásbeli érettségik, ezért ezt a programot ki kell vinni az iskola területéről. Bárhol is lesz a helyszín, új feladatokkal és sztárvendégekkel szertnénk színesíteni a napot.
Úgy érzem, hogy a választás után egy héttel, még több konkrétummal nem tudok szolgálni.
- Mire marad időd a tanulás, a diákmozgalmi munka és a blogszerkesztés mellett?
-Mindig is szerettem több dolgot egyszerre csinálni, főleg ha ezekben örömöt és sikert találtam. Igyekszem elegendő időt tölteni a családommal és a barátaimmal. A sport nagyon  fontos  az életemben, bár a számos elfoglaltságom miatt nem egyesületi színekben sportolok, hanem mindennap próbálok mozogni. Konkrétan,: futok vagy  uszodába vagy edzőterembe járok.
-Olvasás?
-Általános iskolás koromban rengeteget olvastam. Sajnos erre ma már kevesebb időm maradt. Gyerekkorom kedvenc könyve az "Édes mostoha" volt, amit a mai napig szívesen olvasok újra. A legutolsó könyv amit elolvastam a "Da Vinci Kód" volt. Bár a film inspirációja alapján ragadtam könyvet, de rá kellett jönnöm, hogy a történet sokkal élvezetesebb könyvben leírva.
-Köszönöm a beszélgetést, az őszi szünetre kellemes pihenést kívánok.
Blogajánló:
halloszombathely.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése