2013. október 6., vasárnap

AVUS = Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület

Interjú Juhász Mátéval (10/D) a vízilabdáról, győzelmekről és vereségekről, terveiről és kedvenc olvasmányairól

-Miért éppen a vízilabdát választottad?
- Mivel nagyon szeretek úszni és imádom a labdajátékokat, a vízilabdánál pedig a kettő együtt van.
- Mióta?
- Rendszeresen nyolc éve. ( 7évesen!!!) A Gotthard Jenő Általános Iskolában sportosztályba jártam, mindennap úsztunk.
- Edzések mennyisége?
- Heti nyolc alkalommal. ( !!!!!!) Mindennap este fél héttől fél tízig + hétfőn-kedden-csütörtökön reggel is, fél nyolctól kilencig.
- Eredményeid?
- Háromszor megnyertük a Diákolimpiát, ami országos verseny. Sajnos a nemzetközi versenyek ebben a korosztályban nagyon ritkák. De végre ebben az évben nemzetközi megmérettetésen is jól szerepeltünk.. Negyedik helyezést értünk el Andorrában, a szeptember 5-10-ig tartó 16 csapatos tornán. A miénk volt a serdülő korosztály, a 98-99-ben születettek. Gyermek csapatunk -2000-2001-es születés- pedig az első helyen végzett. A 2001-ben alakult AVUS-nak ezenkívül is vannak szép eredményei: pl. tavaly a HABA WABA ( magánkezdeményezés, egy gazdag, a vízilabdát imádó olasz úr szponzorálja) tornán 64 csapat közül a harmadik helyet szerezte meg a fenti gyermekcsapat.
-Edzőitek?
- Hat vízilabda edző is foglalkozik velünk, ezen kívül vannak további edzőink, gimnasztika és úszó edzők.
- Kicsit bővebben az andorrai versenyről.
- A csoportmeccseken  két spanyol és egy olasz csapattal mérkőztünk meg.  A negyeddöntőben és az elődöntőben is spanyol ellenfelünk volt.Veretlenségi sorozatunkat az elődöntőben veszítettük el, majd -sajnos- a bronzmeccset is elbuktuk,  így "jött össze" a negyedik hely, egy görög és két spanyol csapat mögött.
-Az idén a  junior vízilabda VB Szombathelyen volt.
- Augusztus 12-18-ig  zajlottak a versenyek a szombathelyi tófürdőn. Az edzések az uszodában voltak. A Magyar Vízilabda Szövetség szerette volna, ha Magyarország rendezné meg ezt a versenyt,  az AVUS  erre benyújtotta pályázatát és nyert. 32 csapat  érkezett. A legtávolabbról Japánból és az Egyesült Államokból. Nagyon jó volt a szervezés, az AVUS és a Pannon Sport mindent megtett a versenyért. A városnak mindenképpen megtiszteltetés, hogy megkapta a verseny rendezési jogát.
-Várható-e, hogy a közeljövőben az uszodát korszerűsítik?
- Én úgy tudom, egy külön fedett medence lesz az uszoda mögött, amit csak az AVUS fog használni. Hogy a régi épületet is korszerűsítik-e, azt nem tudom.
- Terveid,  a közeljövő kihívásai?
- Szeretnék továbbra is korosztályos válogatott maradni és versenyezni a 2015-ben rendezendő ifjúsági VB-én, amit még nem tudjuk, hol rendeznek meg.És természetesen szeretnék további sikereket a klubommal elérni.
- Szeretsz-e olvasni, tudnál-e nekünk valami jó olvasnivalót ajánlani?
- Igen, szeretek olvasni, bár sűrű elfoglaltságom miatt kevés idő jut rá. Leginkább történelmi magazinokat olvasok, kedvencem a History, könyvben pedig ajánlanám Scherlock Holmes kalandjait.
-Köszönöm a beszélgetést, további sikereket kívánunk  a medencében és az iskolapadban.

Az egyesületről bővebben: www.aligator.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése