2013. április 15., hétfő

Játékos nyelvi vetélkedő


2013. április 11-én délelőtt, hivatalosan az 5. órában (de a diákok nagy örömére a hatodik órába is belecsúszván) került megrendezésre a Nagy Lajos Gimnáziumban az I. Játékos Nyelvi Vetélkedő Hargitai Helga tanárnő és a 11/A osztály szervezésében.
A vetélkedő szervezése még hetekkel ezelőttre nyúlik vissza; arra az irodalomórára, amelyen Helga tanárnő a segítségünket kérte: adjunk neki ötleteket, hogy a Magyar Nyelv Hete  alkalmából a gimnázium értékes és érdekes vetélkedőt nyújthasson a város középiskoláinak. Sok-sok ötlet elhangzott - olyanok, amelyek a kerettanterven kívüli nyelvtannal és irodalommal (is) foglalkoznak. (Előkerült a tweet-nyelv, szlengbe való átírás, s egyéb érdekesebb nyelvtani feladatok.)
A városi vetélkedő szervezése végül elmaradt, de hogy osztályunk ne csüggedjen, hogy munkák és ötleteink ne hulljanak a semmibe, a tanárnő elhatározta tervünk véghezvitelét. Ebből született meg az I. Játékos Nyelvi Vetélkedő az NLG falain belül.
Nagy csodálkozásunkra rögtön tizenöt csapat nevezett a vetélkedőre, majd közvetlen a verseny elindulása előtt még egy tizenhatodik is jelentkezett.
Azt hiszem a lényeg nem az, hogy kik lettek dobogósok, ki mennyi pontot ért el, hanem hogy Helga tanárnőnek hála, játékos és élvezetes módon hangolódhattunk rá a hétfőtől induló Magyar Nyelv Hetére.

Kustos Julcsi 11/A


Teljesen igaza van Julcsinak, a lényeg nem a dobogós helyezés, hanem maga a játékos vetélkedő. Én azonban azt hiszem a győztesek megérdemlik, hogy említésre kerüljenek. Tehát a végeredmény a következő lett:
I. helyezett a tanári csapat (igen , ők is nevezhettek!!!!)
II. helyezett a 11/B osztály fiúcsapata
III. helyezett a  10/B osztály lánycsapata 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése