2011. október 26., szerda

"Tökjó" őszi sütemény



A receptet Medvegyné Huszár Márta tanárnőtől kaptam.



Hozzávalók:
- 2 bögre cukor
- 2 tojás
- egy kis kakaó, egy pici fahéj
- 2 kávéskanál sütőpor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 bögre reszelt sütőtök
- 1 tábla étcsokoládé darabosan
- 4 bögre liszt
A fentieket összedolgozzuk. (A cukrot habosra keverjük a tojásokkal, a sütőport és a szódabikarbónát célszerű a liszttel vegyítve hozzáadni a masszához, egyébként "mindent bele".)
A tepsibe, amelybe előzőleg sütőpapírt tettünk, némi szünettel kis halmokat pakolunk, mert ezek "szétterülnek". Sütési idő: 20-25 perc.
A sütit hétfőn az első Nyílt Napon volt alkalmam megkóstolni az idegen nyelvek standjánál. A minőségét ld. a címben, a "fazonját" pedig a képen.Elkészítése egyszerű(nek tűnik).
Az ősz szünet remek alkalom lesz, hogy kipróbáljátok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése