2011. május 25., szerda

A szellemi munka technikája



Még mindig a diáknaphoz (május 19.) kapcsolódva.
( Ezen a napon egymást érték az események.)
Fél háromkor iskolánkból egy lelkes kis csapat átment a Savaria Egyetemre, ahol a tanév utolsó rendhagyó szakórája zajlott a NYME SEK (egyik) informatikatermében. Ördögné Kovács Mónika tanárnő a korszerű információkeresés, az elektronikus feladatmegoldások rejtelmeibe vezette be a Nagy Lajos Gimnázium és a Kanizsai Dorottya Gimnázium diákjait.
Az alábbi linkre kattintva képeket & egy érdekes, és szerintem igen hasznos powerpoint összeállítást láthattok. Különösen a prezi.com alkalmazásaira hívnám fel a figyelmeteket. Ez egy viszonylag új prezentációs alkalmazás. Fantasztikus miket tud! Mellette a powerpoint, ami szintén látványos, egyszerű, mint a vajas kenyér. Igaz a prezi használatát kicsit bonyolultabb megtanulni. De megéri.

http:www.bdf.hu/konyvtar/tamop/események.htm

Rendhagyó szakóra:
A NYME SEK könyvtára 2010. szeptemberétől 2011. májusáig 15 alkalommal szervezett középiskolásoknak rendhagyó szakórákat a "Tudásdepo-Expressz" pályázata keretében. Az egyetem oktatói tartották, elsődlegesen a "faktos" tanulóknak. A témák rendkívül sokszínűek és érdekesek voltak. Mi is több órán vettünk részt. Legutóbb (április 7, 14) Dr. Gadányi Péter természetföldrajzi szakóráin, előtte - februárban- Bakó Balázs tanár úr ( volt diákunk) történelemóráján, ahol a magyar egyházak XX. századi megpróbáltatásairól hallottunk. Én, személy szerint azt hiszem, hogy akik részt vettek ezeken az előadásokon sok új információt kaptak, melyek hasznosnak bizonyulnak majd a továbbtanulás szempontjából. Köszönet érte az előadóknak és szervezőknek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése