2011. május 25., szerda

Egyetemre készülök

Az alábbi felhívás tegnap érkezett, ajánlom különösen a 11. évfolyamosoknak, akik a jövő tanévben már a felsőfokú tanulmányokra készülnek. A táborra jelentkezni az iskolai könyvtárban lehet, de levélben is jelezhetitek a szándékotokat (mmeagi@gmail.com).



A TÁMOP 3.2.4/08/1 kódszámú „Tudásdepo-Expressz” – A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében című pályázat keretében kerül megrendezésre az NymE SEK Könyvtárában az „Egyetemre készülök” című, a felsőfokú tanulmányokra felkészítő nyári tábor 2011. július 4 – július 8-a között. A program célja, hogy a középiskolás tanulókat felkészítse a felsőoktatásban alkalmazott tanulási módszerekre, technikákra. A könyvtár a maga eszközeivel szeretne hozzájárulni ezen kompetenciák kialakításához. Ezért szeretnénk középiskolai tanulók számára a nyári szünidő alatt egyetemi előkészítő foglalkozást tartani. A tábor ideje alatt természetesen szórakozásra is lehetőség nyílik, múzeumlátogatásokat, társas- és sportjátékokat, valamint Digitális erőd játékot tervezünk. A táborba a 2011/2012. tanév 11-12. osztályosait várjuk, iskolánként 4-5 főt. A maximális táboroztatási létszám 25 fő. A program teljesen ingyenes, naponta reggel 8-tól kb. 16 óráig tart. A gyerekeknek napi háromszori étkezést biztosítunk a tábor ideje alatt, mely szintén pályázati forrásból finanszírozott.

A tábor rövid programja:

Hétfő : Ismerkedés az NYME SEK Könyvtárával, múzeumlátogatás

Kedd : Önismeret, tanulásmódszertan, felvételi eljárás

Szerda : Információkeresés, szakirodalmi adatbázisok, múzeumlátogatás

Csütörtök : Prezentációkészítés, képszerkesztés, blog, weblapok, sportjátékok, sportbemutató (fakultatívan, önköltségesen) és szellemi játékok

Péntek : Nyelvtanulási stratégiák, szaknyelv, angol nyelvű adatbázisok, digitális erőd játék


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése