2011. május 6., péntek

ISF- Basketball- 2011 World Schools Championship-Zhangjiagang





Nagyszerűen szerepelt az NLG fiúcsapata a Kínában lebonyolított ISF iskolai kosárlabda-világbajnokságon. A középiskolai világbajnokságon az eddigi legjobb fiú eredményt érték el,
kilencedikként végeztek.

A nagyszabású, április 23. és május 1. között Zhangjiagangban lebonyolított vb-n a Magyar Diáksport Szövetség felkérése alapján vehetett részt az NLG csapata. Idén a diákolimpiát az V. és VI. korcsoportban megnyerte, és most nemzetközi porondon is bizonyított.

A csoportmérkőzések nyitányán nagyon jó játékerőt képviselő ellenfelekkel találkoztak, és csak szoros küzdelemben maradtak alul egy francia (45-46), majd egy kínai gárdával (53-59) szemben. Ezzel a felsőházba jutásról lemondhattak a szombathelyiek, ám nem törtek meg, hanem remek sorozatot produkáltak. A csoportkörben lelépték a belga (63-22) és az észt (55-24) riválisukat, majd az alsó ágon gond nélkül nyertek a német (49-37) és a luxemburgi ellenfél ellen (53-42). Az utolsó meccsen egy másik belga csapat nem adta meg könnyen magát, de a hosszabbítás után aratott 40-39-es győzelem az előkelő kilencedik helyezést jelentette a vasi csapatnak.

Váradiné Szarka Ildikó

GRATULÁLUNK!!


A csapat hétfőn érkezett haza, így a héten lehetőségük volt egy kis pihenésre. Reméljük, hogy hamarosan személyesen is beszámolnak erről a felejthetetlen útról. Nagyon kíváncsian várjuk, hogy élményeiket megosszák velünk is. Szinte felfoghatatlan -legalábbis számomra- hogy ezek a fiúk, akik a mindennapokban itt vannak velünk az iskolában, ilyen távoli országban képviselték hazájukat és a mi iskolánkat.

Az elért eredményhez gratulálunk és további sikeres folytatást kívánunk !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése