2010. március 28., vasárnap

TOLERANCIA HÓNAP 2010 ÁPRILIS

A 2009-ben indított, több évre tervezett "EU-s"programsorozatunk célja, hogy megismerkedjünk az Európai Unió számunkra legfontosabb ajánlásaival.
Bizonyára emlékeztek, hogy tavaly milyen sikeres volt a Diáknapon rendezett országbemutató, melynek keretén belül egy-egy uniós országot kellett megidézni.Emlékszem sokat tanultunk a látottakból-hallottakból,de sokat is nevettünk a szellemes műsorokon. Na és milyen finomakat ettünk!Megállapíthattuk, hogy az Unió konyhája (is) sokszínű, szó szerint és képletesen, mi pedig mindent feltálalt specialitást előítéletek nélkül pillanatok alatt felfaltunk.
Ebben az évben az esélyegyenlőség és a tolerancia lesz az áprilisban megrendezésre kerülő programok központi témája.Mi, akik ebbe a gimnáziumba járunk hétköznapjaink során nagyon ritkán találkozunk hátrányos helyzetű , illetve fogyatékkal élő kortársainkkal. A tervezett programok célja, hogy találkozzunk, ismeretséget kössünk nálunk jóval kedvezőtlenebb helyzetű fiatalokkal, szembesüljünk mindennapi életükkel,problémáikkal, tanuljunk és tanúsítsunk toleráns, segítőkész magatartást minden fogyatékkal élő embertársunk iránt.
Felvettük a kapcsolatot az Aranyhíd Nevelési - Oktatási Integrációs Központtal, a szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskolával és a Rumi Többcélú Gyógypedagógiai Intézettel, akik jelezték, hogy szívesen együttműködnének iskolánkkal. Reméljük, az itt tanuló diákok számára is nagy élményt fognak jelenteni ezek a találkozások.
A mi iskolánkból a 9-10-11. évfolyam diákjai vesznek részt a Tolerancia hónap rendezvényein.
Dátumok és programok:

2010. április 7. (szerda) - Ünnepélyes megnyitó
-Az Aranyhíd Nevelési - Oktatási Integrációs Központ bemutatkozása
-A Tolerancia kiállítás megnyitása. A Központ diákjai által készített alkotások a hónap végéig láthatók lesznek az iskolai könyvtárban.

2010. március 14.(szerda) - Komolyan a toleranciáról
-A Rumi Többcélú Gyógypedagógiai Intézet bemutatkozása
-Tolerancia az Unióban diákszemmel - Kassai Júlia (11/A) Skóciában volt diák egy évig.
-Tolerancia és esélyegyenlőség az USA-ban diákszemmel - Illés Dániel (11/B) Amerikában töltött egy éve.

2010.április 21. (szerda) - Ismerjük meg egymást!
-Az Aranyhíd Nevelési - Oktatási Integrációs Központ tánc és kötélugró csoportjának műsora
-A Nagy Lajos Gimnázium tanulóinak műsora (versek, zene, tánc)
- Fogyatékkal is ÉLEK! - a Bercsényi Miklós Általános Iskola bemutatkozása

2010. április 26. (hétfő) - Mozdulj a toleranciáért!
Az eseménysorozat záró rendezvénye egy vidám sportvetélkedő, melynek során az Aranyhíd és az NLG tanulóiból alakult közös csapatok mérkőznek meg egymással. Lesz kosár, foci, röplabda, tollaslabda és asztalitenisz.



Dedivideo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése