2017. október 16., hétfő

Élménypedagógia a cirkuszban










Rendkívüli, korántsem hétköznapinak nevezhető tanórán vehettek részt a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium 11/A osztályos tanulói. A rendhagyó tanóra, mely tartalmazott fizikai, kémiai, matematikai valamint biológiai elemeket, a Magyar Nemzeti Cirkusz illetve a Kanizsai Dorottya Gimnázium összefogásával jött létre.  A program lebonyolításáért felelős pedagógusok: Kovacsics Bernadett tanárnő, Sinkó Andrea tanárnő, továbbá Merklin Ferenc  tanár úr mindannyian egytől-egyig pontos, precíz, s ami talán még ennél is fontosabb, közérthető módon ismertették az adott kísérleteket. Példaértékű előadói képességüket mi sem bizonyítja jobban, mint a tény, hogy a teljes  műsor alatt képesek voltak lekötni a több mint 1400 főből álló diáksereg figyelmét.
A közkedvelt kísérletek közé tartozott a hajmeresztő hinta mutatvány, valamint a cirkusz zsonglőre által bemutatott káprázatos zsonglőrműsor. Kétségkívül, a leglátványosabb műsorszám a társulat tánccsoportjának előadása volt, akik akrobatikus mutatványaikkal ejtették ámulatba a közönséget. Ezenfelül, mindannyian szemtanúi lehettünk a cirkusz motoros produkciója előtti szokásos bemelegítésnek.
Gimnáziumunk diákjai mindannyian nagyon hálásak, hogy betekintést nyerhettek a műsorszámok hátterébe és a kulisszák mögé, valamint, hogy volt lehetőségük jelenlegi tudásuk gyarapítására.

 Pónácz Petra 11/A

Olvassátok el ezt a cikket is!
http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/ha_minden_fizika_oran_ekkora_cirkusz_lenne_tobben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése