2015. november 6., péntek

NLG Sportnap 2015. október 22.
A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szombathelyi Tankerülete és a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium testnevelői tanárai együtt szerveztek  meg  a 10. évfolyam számára a fent jelzett időpontban egy Sportnapot, nem titkoltan hagyományteremtő szándékkal (is). Az évfolyam kiválasztása sem a véletlen műve. Gondoljatok bele: a 9. évfolyam lubickol az éveleji (kizárólag az ő számukra szervezett) programokban. (Gólyanap, Mazsitúra, Mazsibuli) A 11. évfolyamosok a felelősei számos iskolai rendezvénynek, mely a 9. (ld. fent), illetve a 12. évfolyamot érinti (pl. ballagás).  És itt lépett a képbe a  "hátrányos helyzetű"10. évfolyam!
A rendezvény 9.30-kor kezdődött és 15.30-ig tartott. Benn a tornacsarnokban és az udvaron található pályákon. A bemelegítést Nardai Borbála vezette. Ezután a Savaria Sport Klub dzsúdó bemutatója következett. Tíz órától kezdődtek az osztályok közötti játékos sportversenyek és partizánlabda(bajnokság). Majd a sportági versenyek jöttek: streetball, röplabda, labdarúgás, floorball, asztalitenisz,közben  "legek" születtek helyből  távolugrásban, kötélhajtásban, kézszorító erő mérésében, súlypont emelkedésben és fekve nyomásban. Fél egy körül szintén sportági bemutatók következtek: aerobik, önvédelem, trampoline. Majd a Falco KC NB I-es csapatának játékosai - volt "enelgések"- Bazsó Brúnó, Bognár Kristóf, Simon Kristóf és Váradi Benedek játéka kápráztatta el a publikumot. Kora délután  -ebéd és némi szusszanás után- folytatódtak a délelőtt elkezdődött versenyek. A zárásra fél négykor került sor. Az NLG Sportnapnak csak győztesei voltak:  a 10. évfolyam tanulói,  valamint a  lelkes és fáradhatatlan osztályfőnökeik, akik szintén végigsportolták a napot,Holnthoner Aurélia tanárnő a 10/A,  Antalovits Dániel tanár úr, a 10/B és Nagy Vera tanárnő, a 10/D osztályfőnöke.
A napról az  összefoglalót és a fotókat (ld. még Királyi Képtár) Boros András tanár úrnak köszönhetjük.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése