2014. október 20., hétfő

Mazsibuli 2014.



Már második éve tartja iskolánk a Mazsitúrával egy napon a kilencedikesek avatását, a Mazsibulit. 2014. október 10-e csodálatos  délelőttjét a Parkerdőben töltötték a mazsoláink,  a késő délutánt pedig a sportcsarnokban. Az idei tanévben a  túrát és az estét a 11/C osztály -a 2012-es győztes- varázsolta felejthetetlenné új diákjaink számára.
Fél 6-kor kezdődött a nézők beengedése, akkor már nagyban folytak az előkészületek. Az öltözőkben érezhető volt mindenkin a feszültség, az izgalom és legfőképp a jókedv. Elsőként minden osztály előadta a saját kis műsorát, témaként 4 filmet feldolgozva. A 9/B osztály kezdett, ők az Avatart kapták. A kékre festett mazsolák előadásánál már-már egy moziban érezhette magát minden néző. Utánuk az A-sok következtek, akik a Star Wars pár izgalmas jelenetét ragadták ki, egy kis ugrókötél műsorral feldobva. A C-sek pár percre igazi banditáknak érezhették magukat, ők a Karib-tenger kalózai című film szereplőinek bőrébe bújtak. Végül a D-sek Harry Potter varázslatos világát dolgozták át. Volt benne szerelem, gyűlölet,  küzdelem, izgalom... igazi csemege volt a fantasyt kedvelők számára. A műsorok után minden osztály elénekelte a himnuszát és bemutatta zászlaját. A rövid szünetben Nardai Borbála(10/C) csodálatos egyéni tornászelőadását láthattuk.
Következhettek a feladatok: például a megszokott múmiába tekerés WC papírral és a kihagyhatatlan tojáskvíz. Persze voltak, akiknek férfias alakját női bájban kellett bemutatniuk, és volt, aki az utcán idegeneket ölelgetve szerzett pontokat csapatának. A sokak szerint a legkeményebbnek tartott feladat, a telefonszám koktél sem maradhatott el, de a sztriptíz-fiúk és a lufikat borotváló lányok nélkül sem múlhat el Mazsi-buli. Roppant élvezetes volt nézni a mazsolák lelkesedését és küzdelmét. Igazi „enelgés” hangulatú est volt.
Végül következhetett az eredményhirdetés. A két műsorvezető Hábetler Szabina, Gajdán Viktor(11/C) és a zsűri egyik diáktagja Zrínyi Viktor(12/B) ismertették a végeredményt.
A 2014-es Mazsibulit a 9/B osztály nyerte meg.
Utánuk nem sokkal lemaradva II. lett a 9/D, III. a 9/A és  IV. a 9/C. 

Szöveg: Vincze Bence 11/B
Képek: Ignéczi Dóra 10/B (ld. még Királyi Képtár 2.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése