2013. január 5., szombat

ORV: Zrínyi, Doktor és Váradiné az U16-as válogatottal

 vaol.hu 2013. január 04., 23:12 szerző: Horváth Erika

Opava - Egy győzelemmel és két vereséggel zárta az Olimpiai Reménységek Versenyét (ORV) Magyarország U16-os fiú kosárlabdacsapata.
A magyar U16-os válogatott szövetségi edzője Horváth Imre, segítője pedig a szombathelyi Váradiné Szarka Ildikó.  Tőle kértünk rövid értékelést a csehországi tornáról.
- Az augusztus 8-18-án Szarajevóban rendezendő U16-os B-divíziós Európa-bajnokságra készülünk ezzel a csapattal. Először a novemberi összetartáson találkoztunk a gyerekekkel, majd a kecskeméti Bolyai Kupán látottak alapján állítottuk össze azt a csapatot, amely Opaván pályára léphetett. Szombathelyről a center Zrínyi Viktor,  Körmendről  a korosztálynál egy évvel fiatalabb irányító,  Doktor Péter  kapott lehetőséget, s mindketten jó benyomást keltettek. Szerencsétlenül alakult az első, csehek elleni mérkőzésünk; nagyon rányomta a bélyegét a fiúk teljesítményére, hogy közvetlenül a meccs előtt érkeztünk csak meg (55-82). Szlovákia ellen már sokat javult a védekezés és a támadás is, ezen a találkozón Zrínyi Viktor extrát teljesített (21/3), a csapat pedig nyert (80-74). Végül a tornagyőztes lengyelek következtek, elég szoros meccs volt kevés kosárral, de biztató jelekkel (44-54).
Január végén Fehérváron játszik egy tornán a válogatott, márciusban pedig  a tervek szerint  Szombathelyen edzőtáborozik, és a Falco U18-cal is összeméri az erejét.


 A falcós  (és enelgés!!!) Zrínyi Viktor  a szlovákok ellen extrát nyújtott 
(Fotó: Kiss Teodóra)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése