2013. január 28., hétfő

Fekete Ernővel a mennyekbe vágtató prolibuszon

 


Szombathely - A Weöres Sándor-emlékév alkalmából a szombathelyi színházban műsorra tűzött produkciók közül elsőként a Katona József Színház vendégjátékát, Fekete Ernő Mennyekbe vágtató prolibusz című önálló estjét láthatja a közönség: Ifjúsági bérletben többször is, valamint egy alkalommal bérleten kívül.
Az évad végén ugyancsak a szombathelyi születésű Fekete Ernő főszereplésével mutatja be a színház Weöres Sándor Szent György és a sárkány című színpadi művét, a centenáriumi előadás rendezője Valló Péter.
De előbb az eredetileg a Katona Sufnijában bemutatott Weöres Sándor-est, a Mennyekbe vágtató prolibusz. A verseket válogatta: Fekete Ernő. Munkatársak: Tóth László, Tóth Judit. Zene: Keresztes Tamás. Szombathelyen február 5-én 15 órakor az Arany János- és a Fazekas Mihály-ifjúsági bérletben, ugyanezen a napon 17 órakor a Lőrinczy Huba- és a Molnár Ferenc-ifjúsági bérletben. Február 6-án 15 órakor a Gárdonyi Géza- és a Lázár Ervin-ifjúsági bérletben, 17 órakor a Jókai Mór-ifjúsági bérletben. Február 7-én 15 órakor a Fekete István- és a Móra Ferenc-ifjúsági bérletben, 19 órakor bérleten kívül; mindig a stúdiószínpadon.
Ölbei Lívia
Fotó: Dömölky Dániel
vaol.hu. 2013. január 27


Fekete Ernő Jászai Mari-díjas, Érdemes művész a budapesti Katona József Színház tagja. 
Fekete Tibor  néven 1990-ben érettségizett a Nagy Lajos Gimnáziumban. Mivel  Fekete Tibor nevű színész  már van a pályán , művésznévként vette fel az Ernő nevet, 1979-ben elhunyt édesapjára emlékezve. Napjaink egyik legnevesebb magyar színésze. Többször láthattuk már Szombathelyen is szerepelni. (Szerintem) játéka lenyűgöző. Nagyon kíváncsian várom az önálló Weöres Sándor verseiből összeállított műsorát. 
A mi bérletünk a február 7-én  15 órakor tartandó előadásra szól. Külön jegyeket is lehet venni Kissné Szabó Ágota tanárnőnél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése