2012. június 29., péntek

Évzáró - Pedálbuli 2012. június 22.



Azt hiszem, hogy a legnépszerűbb iskolai esemény az évzáró, mert itt hangzik el az a régóta várt mondat, melyet  Igazgatónőnk jelent  be, hogy: "Ezennel a 2011/12-es tanévet bezárom".
A tanévzáró ünnepély és az azt követő Pedálbuli a tanév eredményeket összegző alkalma is egyben. Igazán büszkék lehetünk arra, hogy még soha ennyi jutalmat nem adtunk át azoknak az "enelgéseknek", akik a tanulmányi, kulturális és sportversenyeken tovább öregbítették iskolánk hírnevét. Nevüket az alábbiakban olvashatjátok. Köszönettel tartozunk nekik, és további szép eredményeket kívánunk. Még egy apró gondolat. Szívemet külön örömmel tölti el, hogy a sporttagozat diákjai mennyi szép versenyeredményt értek el, és talán ez is jelzi, hogy a beilleszkedés viszonylag zökkenőmentes volt, és sikeres "vegyes csapatok" jöttek létre velük.





A díjazott tanulók:

5000 Ft-os könyvutalvány + 2 db ajándékutalvány a Holdfényliget kalandparkba

1.      Gyimesi András (11. A) „Szép magyar beszéd”versenyen és az „Édes anyanyelvünk” országos nyelvhasználati versenyen a megyei forduló 1. helyezettjeként az országos döntőbe jutott. Az Országos Diákolimpia döntőjében gyorsasági görkorcsolya sportágban egyéni második, váltóban 3. helyezett lett. Iskolánk diákönkormányzatának elnökeként rengeteget dolgozott a tanév során.  


5000 Ft-os könyvutalványt kaptak
2.      Tóth Mátyás (9. C) az Arany Dániel Matematika verseny országos fordulójába jutott, a Bolyai és a Gordiusz Matematika verseny megyei 1., az Eötvös fizikaverseny megyei 2. helyezettje lett.
3.      Horváth Zsófia (11. C) Kenguru Országismereti német nyelvi verseny megyei és országos 1. helyezettje, az  Implom József középiskolai helyesírási verseny megyei 3. helyezettje. A Vas megyei olvasásnépszerűsítő program keretében megrendezett Könyvhódító című vetélkedőn 1. helyezést elért csapat tagja.
4.      Soós Adrienn  (11. A) és
5.      Vörös Szilvia (9. A ) az Európa 2012 című nemzetközi képzőművészeti pályázatra
            nyújtottak be pályamunkát, melyeket a zsűri ausztriai kirándulással jutalmazott. Soós Adrienn a Diákolimpia országos döntőjén 9. helyet szerzett leány labdarúgó csapat tagja is.

Az Elfejejtett aranyak című könyvet kapták:
6.     Gálos Tas Csongor,
7.     Gasztonyi Ádám,
8.     Hargitai Bálint és
9.      Terták Dániel (11. C)  A Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia országos döntőjében 1. helyet szereztek. Terták Dániel a Kenguru Országismereti angol nyelvi versenyen megyei 1. helyezést ért el.

Az 1000 olimpiai bajnok című könyvet kapták az Országos diákolimpia döntőjén elért eredményük alapján

A leány diszkoszvető csapat tagjai az országos első helyezésükért:

10.  Bándli Zita (11. D)
11.  Bolla Júlia (10. D)
12.  Földes Fanni (10. D)
13.  Kovács Adrienn (11. D)
14.  Gyurácz Réka (9. D)
Gyurácz Réka nemcsak csapattagként szerepelt nagyszerűen, hanem az egyéni bajnokságban is: diszkoszvetésben országos 1, kalapácsvetésben 2., súlylökésben pedig 3. helyet szerzett. A Holdfényliget kalandpark két ajándékbelépőjével is jutalmazzuk.

A fiú diszkoszvető csapat tagjai országos  3. helyet szereztek

15.  Bíró Csaba (10. D)
16.  Kalmár Martin (10. D)
17.  Kovács Dániel            (10. D)
18.  Rózsa Bálint (12. D)
19.  Szakály Péter (11. C)
Kovács Dániel egyéni versenyzőként országos 2. helyet szerzett. A Holdfényliget kalandpark két ajándékbelépőjével is jutalmazzuk. Rózsa Bálint (12. D) négyévi kitűnő sportteljesítményéért ballagáskor a Nagy Lajos Gimnázium bronz plakettjét kapta.



Cselgáncs sportágban
20.  Takács Viktória (11. A) országos 1. helyezést ért el. A Jó tanuló - jó sportoló díj megyei jutalmazottja.
21.  Vörös Gábor (11. B) országos 3. helyezést szerzett.

Teniszező lányaink országos1.helyezést értek el:
22.  Prisznyák Anna (12. B)
23.  Miklós Dorottya (11. C)
24.  Oláh Dorina    (11. C)
Prisznyák Anna négyévi kitűnő teljesítményéért ballagáskor a Nagy Lajos Gimnázium bronz plakettjét kapta.

25.  Jelencsics Dorina ( 9.B) tornászként országos 1. helyezést szerzett.
26.  Lovranics Alexandra (12. D) a 2011-12-es tanévben karate sportágban több nemzetközi és országos versenyen kiemelkedő eredményt ért el.

Kosárlabda sportágban mind az V., mind a VI. korcsoport csapata országos1.helyezést ért el.
Az V. korcsoport tagjai:
27.  Kelemen Péter (10. B)
28.  Kisörsi Ádám (10. C)
29.  Kozma Márk (9. A)
30.  Perl Zoltán (10. B)
31.  Zábó Dániel (9. D)
32.  Zrínyi Viktor (9. B)

A VI. korcsoport csapatának tagjai a döntő mérkőzésének és eredményhirdetésének felvételét tartalmazó DVD-t kapták.

33.  Bazsó Brúnó (10. B)      
34.  Bognár Kristóf (11. B)
35.  Golomán György (10. A)
36.  Péterfai Richárd (12. C)
37.  Simon Kristóf (11. B)
38.  Sinkovits Dániel (11. C)
39.  Váradi Benedek (11. B)                                           
40.  Popgyákunik Balázs (9. B)
41.  Bereczki Márk (10. D)
42.  Galambos Mátyás  (9. A)

Bazsó Brúnó, Beretzky Márk, Galambos Mátyás, Golomán György, Popgyákunik Balázs és Váradi Benedek mindkét csapatban játszott.
Bognár Kristóf és Sinkovics Dániel a Magyar Köztársaság Jó tanuló – jó sportoló díjának  kitüntetettje. Golomán György, Kisörsi Ádám, Perl Zoltán A Jó tanuló - jó sportoló díj megyei jutalmazottja. Péterfai Richárd négyévi kitűnő sportteljesítményéért ballagáskor a Nagy Lajos Gimnázium ezüst plakettjét kapta.

 
A Pedálbulin oklevelet kaptak:

9. A
43. Bazsó Dorottya a Szép magyar beszéd verseny megyei 3. helyezettje. Részt vett a Weöres Sándor megyei   versmondó versenyen.
44. Pinczker Olivér a Kenguru Országismereti angol nyelvi versenyen  megyei 1. . helyezést ért el.
45. Kovács Márió a Kenguru Országismereti angol nyelvi versenyen  megyei 2. . helyezést ért el.
46. Jene Boglárka az iskola blogján megjelenő cikkeiért.

9. B
47. Beretzky Sára és
48. Varga Luca műveikkel sikeresen szerepeltek a Megyei Diáktárlaton.

9. C
49. Horváth Ádám – a Kenguru Országismereti német nyelvi verseny megyei 1., a Gordiusz matematika verseny megyei 5. helyezettje. A Gordiusz matematika versenyen a megyei legjobb csapat tagja. 
50. Márkus Krisztián: az Arany Dániel matematika verseny 2. fordulójába jutott. A Bolyai matematika verseny megyei 2. helyezettje. A III. Béla informatika versenyen az iskolai csapat tagja.
51. Mézes Márton: az Eötvös megyei fizika verseny 1. helyezettje, a Mikola Sándor Országos tehetségkutató fizikaverseny 2. fordulójába jutott. A Gordiusz matematika versenyen a megyei legjobb csapat tagja
52. Sulyok Levente a Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia megyei 3. helyezett csapatának tagja.




10. A
53. Kálmán Milán az Implom József helyesírási versenyen a megyei forduló 1. helyezettjeként az országos döntőbe jutott, 11. helyett szerzett.
54. Farkas Máté az Arany Dániel matematika verseny 2. fordulójába      jutott. A III. Béla informatika versenyen az iskolai csapat tagja.
55. Kustos Júlia az iskola blogján rendszeresen megjelenő írásaiért.
 56. Huff Barnabás  a Diákolimpia országos döntőjébe jutott úszás sportágban.

10. B
57. Günther Tamás
58. Nagy Barnabás                     az iskolai műsorokon való szereplésükért
59. Németh Endre

10. C
60. Fáró Jenő: az Arany Dániel matematika verseny és a Mikola fizika verseny 2. fordulójába jutott. Kiváló atlétikai eredményeivel a Jó tanuló- jó sportoló díj megyei kitüntetettje.
61. Seli Bálint: Az Arany Dániel matematika verseny második fordulójába jutott.
62. Nagy Bálint: az Eötvös Loránd fizika verseny megyei 3. helyezettje.
63. Pongrácz Alexandra aktív közösségi munkájáért, az iskola blogján megjelent írásaiért, a leány labdarúgó csapat tagjaként  nyújtott teljesítményéért.

10. D
64. Lakics Vanessza a Diákolimpia országos döntőjén gyorsasági görkorcsolya sportágban, egyéni összetettben 5. helyet szerzett.

11. A
65. Tóth Xénia Titanilla a Kenguru Országismereti német nyelvi versenyen megyei 3.,országos 7. helyezett lett.
66. László Szilvia,
 67. Pék Andrea,
68. Soós Adrienn és
69. Szép Anna csapata a Vas megyei olvasásnépszerűsítő program keretében megrendezett Könyvhódító című vetélkedőn 3. helyezést szerzett. Pék Andrea a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Kölcsey Ferenc Gimnázium által kiírt képzőművészeti pályázaton 2. helyezést ért el.
70. Szekeres Zsófia és
71. Takács Viktória a Szent Márton vetélkedőn megyei 1. helyezést elért csapat tagjai. Takács Viktória a Diákolimpia országos döntőjében cselgáncs sportágban 1. helyet szerzett. Tagja a leány röplabda csapatnak is. A Jó tanuló- jó sportoló díj megyei jutalmazottja.

11. B
72. Máté Szilvia Viktória a Szent Márton vetélkedőn megyei 1. helyezést szerzett csapat tagja. A Diákolimpia országos döntőjén 9. helyezést szerzett focicsapat tagja.

11. C
73. Balázsy Barnabás
74. Dénes Balázs
75. Varga Attila
76. Virág László a Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia megyei 2. helyezett csapatának tagjai.

77. Baják Petra,
 78. Kelemen Dániel
79. Szentgyörgyári Richárd a Mindentudás középiskolája programsorozat keretében rendezett vetélkedőn 3. helyezést elért csapata tagjai. Kelemen Dániel tagja volt a Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny szombathelyi döntőjében eredményesen szereplő csapatnak is.
Baják Petra,
Horváth Zsófia,
80. Mangliár Vanda és
81. Márkus Flóra csapata a Vas megyei olvasásnépszerűsítő program keretében megrendezett Könyvhódító című vetélkedőn a döntő nyertese lettMangliár Vanda a Kenguru Országismereti angol nyelvi versenyen megyei 3. helyezést ért el., tagja a Diákolimpia országos elődöntőjén 2. helyezést elért kosárlabdacsapatnak is. Márkus Flóra a Bolyai matematika verseny megyei 2. helyezettje lett.
82. Jurasits Júlia Anna a Gordiusz Matematika verseny megyei 2. helyezettje.
83. Tóth Bettina a Diákolimpián 100 és 200 méteres síkfutásban országos 6. ill. 7. helyet szerzett.

84. Palkovics Anikó a Diákolimpia országos döntőjén súlylökés sportágban képviselte iskolánkat és csapattagjaival 4. helyet szereztek.

 ISKOLARÁDIÓ működtetéséért köszönetet mondunk
85. Bene Patrik (11.B) stúdióvezetőnek
86. Érszegi Krisztina =11.B) főszerkesztőnek


 Csapatok

A leány labdarúgó csapat tagjai a Diákolimpia országos döntőjén 9. helyet szereztek. A csapat tagjai:
87. Bárdics Teodóra (9. D)
88. Horváth Teodóra (9. D)
89.Tanai Dalma (11. D)
90. Béres Adrienn (12. A)
91. Nagy Bianka (12. D)
92. Rába Anita (12. D)
 Földes Fanni (10. D)
Máté Szilvia (11. B)
Pongrácz Alexandra (10. C)
Soós Adrienn (11. A)

A fiú labdarúgó csapat tagjai a Diákolimpia országos döntőjén 7. helyet szereztek. A csapat tagjai:

93. Bakó Bence (10. D)
94. Baranyai Tícián (9. C)
95. Bázsa Péter (9. B)
96. Gecse Bálint (11. A)
97. Gyurácz András (11. A)
98. Halmosi Szabolcs (10. A)
99.. Hegedűs Martin (10. D)
100. Klauzer Ádám (10. D)
101. László Dániel ( 9. D)
102. Németh Ádám ( 9. C)
103. Rácz Barnabás ( 9. B)
104.Varga Attila (10. D)
105.Varga Roland (9. A)
106.Wágner Bálint  (11. D)
107.Kalmár Martin (10. D)
Baranyai Tícián tagja volt a Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia megyei döntőjén 3. helyet szerzett csapatnak is.

A leány kosárlabda csapat a Diákolimpia országos elődöntőjében 2. helyet szerzett. A csapat tagjai:
108. Auer Felicia               11. B
109. Bagári Ibolya               9. B
110. Bauer Anna                 9. C
111. Hansági Lili                 9. B
112. Horváth Vivien          12. D
113. Katona Viktória        10. D
114. Lumniczer Nóra         11. B
115. Porpáczi Dóra            12. D
Földes Fanni                10. D
Mangliár Vanda           11. C

A leány kézilabda csapat a Diákolimpia országos elődöntőjén 4. helyet szerzett. A csapat tagjai:
116. Devecseri Gertrúd    9.A
117. Gombkötő Éva          10.A
118. Horváth Dóra            11.D
119. Jávorics Daniella      10.C
120. Kristóf Katinka         10.B
121. Kozma Dorina           10.C
122. Kozma Krisztina        10. A
123. Márkus Dalma            9.C
124. Pungor Patrícia          10.B
125. Simon Friderika           9.D

A Diákolimpia megyei döntőjén kiemelkedő teljesítményt nyújtott atlétika sportágban:

126. Avas Levente                        10. C
127. Németh Norbert        12. C
128. Pekker Attila             10. D
129. Schreiner Ádám         12. D
130. Ferenczi Noémi           9. D
131. Hargitai Emma            9. C
132. Nardai Sarolta           11. C
134. Horváth Krisztián        9. D
135. Mecseki Ádám          10. D

136. Nagy Bianka             12. D
137. Sali Anett                   12. D
138. Varga Renáta            11. D
139. Kovács Noémi           11. D  
140. Bodovics Hanna          9. C
141. Horváth Melinda         9. A
142. Kiricsi Berill                9. A 

A Diákolimpia megyei döntőjén kiemelkedő teljesítményt nyújtott úszás sportágban:
143. László Dániel  (9. D)

A Diákolimpia megyei döntőjén 3. helyezést szerzett röplabdacsapat tagjai:     
144. Biró Renátó               12. D
145. Devecsery Mátyás   12. D
146. Gergó Péter               12. D
147. Harsányi Ádám         12. D    
148. Katona Róbert          12. D
149. Sali Bertold                11. D 

A Diákolimpia megyei döntőjén 2. helyezést szerzett focicsapat tagjai (a már jutalmazottakon túl)   
        
150. Fritz Dávid                 11. D
151. Takács Péter             11. D

A Diákolimpia megyei döntőjén 3. helyezést szerzett röplabdacsapatok tagjai (a már jutalmazottakon túl)   

152. Bodovics Hanna          9. C
153. Gőczi Boglárka          10. B
154. Németh Anna   9. B
155. Őri Fanny                   10. A
156. Békefi Lilla                12. D
157. Doma Tamara           11. A
158. Kiss Diána                   9. B
159. Molnár Dóra             10. A
160. Németh Lilla              11. D
161. Sákovics Dóra           12. D
162. Sipos Dóra                 12. D
163. Szabó Vivien              12. D
164. Tuboly Eszter 12. D





A képeket Varga Boglárka (9/C) készítette. A Királyi Képtárban bőségesen találtok további fotókat. 

Blogunknak a 2011/12-es tanévben ez az utolsó bejegyzése.
 "Munkatársaimnak" köszönöm, hogy folyamatosan tudtunk tájékoztatót adni képben és írásban iskolánk életéről, remélem ez szeptembertől folytatódik.


Minden kedves olvasónknak kellemes, pihentető, erőt gyűjtő nyarat  kívánok.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése