2011. szeptember 9., péntek

Köszöntő, köszönet és kérés

Köszöntöm blogunk minden kedves olvasóját a 2011/2012-es tanév küszöbét (már) átlépve. Számomra úgy tűnik, hogy a nyári vakációk egyre rövidülnek. Alig fejeztem be a tanév utolsó -júniusi-bejegyzését, ami általában a Pedál-buliról szól, máris itt a szeptember.
Először a könyvtárban látható változásokról. Ahogy beléptek az előtérbe, rögtön észreveszitek, hogy nem éppen katonás a rend. Az iskola felújítási munkálatai még tartanak, ezért a könyvtár ad helyet még a "helytelen" dolgoknak (polcok, gépek, képek stb.) Apránként ezek is megtalálják helyüket, de addig kérem, ne bolygassátok szegényeket.
Továbbmenve feltűnhetnek a megújult számítógép asztalok és székek. Ezeket a Szent-Györgyi Albert középiskolából kaptuk.
Az új gépek -pályázati forrásból- még szeptember hónapban beszerelésre kerülnek.
A nyár folyamán került sor a Szent-Györgyi Albert középiskola könyvtárának költöztetésére. Könyvtárukból hozzánk több mint 3 ezer dokumentumot szállítottunk át (szak- és szépirodalmi könyvek, tankönyvek, DVD-k és CD-k). Ebben a nagy munkában segítségünkre voltak a 10. évfolyam diákjai közül Antoni Márk, Lengyel Liza, Papp Máté, Simon Zoltán, Takács Gergő és Varga Bence. Külön köszönet kollégáimnak, Takács Zsoltnak és Horváth Verának, valamint Sulyok Bálintnak (ő premontreis, de mint Sulyok Lonca testvérét szinte az egész évfolyam ismeri) és édesapjának.
A könyveket már elhelyeztük a polcokon. Kérés: a kis rózsaszín cédulákat és az alattuk lévő könyveket, a tanév során tartsátok tiszteletben. A mi iskolánkba szállított könyvekről nekem tételes listát kell írnom az önkormányzat részére.
Végül blogunkról. Az idén már negyedik éve tájékoztatunk Benneteket az iskolai életről, de mint a könyvtár blogja, szeretnénk minél jobban az olvasásra, a kultúrára koncentrálni. Ezért kérjük és várjuk, hogy írjatok nekünk, verset, prózát, könyv- és/vagy filmajánlót, de küldhettek cikket, tudósítást is.
Blogunk kis csapata a 2011/2012-es tanévben:
Kustos Julcsi és Horváth Bogi (10/A) ígérték, hogy rendszeresen tudósítanak az iskolai programokról. Képek, videók: Pados Réka 10/C, Halász Dedi(videó) és Sümegi Brigi (Királyi Képtár) 12/B. Senyei Zsoltnak, iskolánk oktatástechnikusának előre is köszönjük segítségét, és reméljük Horváth Tibi(volt diákunk), aki már negyedéves egyetemi hallgató továbbra is adminunk lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése