2010. október 24., vasárnap

Mazsibuli 2010







Szerintem az NLG-ben Mazsolának lenni a legjobb. Annyi program, olyan önfeledt év, még ha esetenként a beilleszkedés nehézségekkel is jár(hat), ez csak a kilencedikesek kiváltsága. Mindent nekik, az ő kedvükért rendeznek (Gólyanap, Mazsitúra, Mazsibuli), és nem ők rohangálnak, szerveznek, idegeskednek. Bár!!!! A Mazsibulira való felkészülés már komoly erőpróba elé állítja a 9. évfolyamot. Itt nagyon meg kell mutatni, hogy az osztály az eltelt két hónapban mennyire tudott összekovácsolódni. Nos, hosszú évek tapasztalata mondatja velem, hogy ez maradéktalanul "összejön" és az idén sem volt másképp. Előre kiadott "tematika" szerint kellett az osztályok bevonulását és műsorát megszervezni. Ez most is parádésan sikerült. A mezőny nagyon kiegyenlített volt. A zsűrinek szemmel láthatóan komoly fejtörést okozott a pontozás. A torták is pompásak voltak, később kiderült, hogy finomak is. Aztán a feladatok már jobban "széthúzták" a mezőnyt. Így összesítésben a 9/C osztály nyert. Jutalmuk, hogy két év múlva ők rendezhetik a Mazsibulit. Második a 9/B, ők az NLG-bált fogják majd szervezni, a harmadik helyezett 9/A osztály pedig a Gólyanapot. Így mind a három osztálynak 11. évfolyamosként nagyon komoly feladata lesz .
Pár szót a szervezésről. Le a kalappal a 11/B osztály teljesítménye előtt.
Külön dicséret a Mazsipásztoroknak: Dedinek, Briginek és Egérnek.
Az est konferansziéi, Biró Bálint és Frigy Lilla profik voltak.
A feladatoknál kettő volt csak, ami az én ízlésküszöböm fölé ment, a tojásverés a befőttesüvegben, és a szájból való csokievés.
A "betétprogramokra", melyek külön-külön jók voltak, jobban oda kell figyelni, egy est alatt nem szerencsés egy műfajból kettőt prezentálni. De mindezzel együtt köszönet a 11/B osztály munkájának.
Két aprócska megjegyzés a Mazsolák számára:
Kedves Nyertesek! A serleg, melyet kaptatok, mazsolával volt teli. Ezt együtt kellett volna a győzelmet követően közösen "elmazsolázni". Ezzel szemben Ti a győzelem mámorában a serleget boldogan lóbáltátok, a mazsola hullott, mint záporeső, és miközben örvendeztetek a mazsolaszemeket jól összetapostátok a tornaterem parkettjén. Hogy fájhatott ez a szegény mazsoláknak!
Összes Mazsolának! A műsort és a vetélkedőt követő diszkó is elsősorban Értetek volt. Nagy fokú udvariatlanságra vall, ha szó nélkül eltávoztok erről. Most pedig ez történt. Szinte kiürült a tornaterem. Hogy fájhatott ez a szegény rendezőknek!
Fenti soraimmal senkit megbántani nem szeretnék. Pusztán szerettem volna felhívni a figyelmet néhány apróságra, elvégre jövőre is lesz Mazsibuli, sőt utána is....
Mindent összevetve nagyon jól éreztem magam, nagyon jókat nevettem, és azt hiszem ezt valamennyi néző nevében állíthatom.

További képek a könyvtár 1. gépén, illetve, lehet "mazsolázni" a helyi online lapokat is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése