2010. október 16., szombat

Irány Kína!


Mint azt korábban már hallhattuk, iskolánk fiú kosárcsapata sikeresen kvalifikált a Kínában megrendezendő World School Championship-re. Ezzel a témával kapcsolatban beszélgettem Váradiné Szarka Ildikó tanárnővel többek között a várható eredményekről.

Milyen eredmény volt szükséges ahhoz, hogy elutazhasson a csapat Kínába?

A Debrecenben megrendezett Országos Diákolimpia ötödik korcsoportos versenyén tavaly a 3. helyen végeztünk. A nevezési határidő szeptember 30-a volt, azt majd csak később tudjuk meg, kik lesznek az ellenfeleink.

Milyen a csapat összetétele?

Csapatunk csak nagy lajosos diákokból áll. Tagjai: Péterfai Richárd (11.c), Bognár Kristóf (10.b), Simon Kristóf (10.b), Váradi Benedek (10.b), Sinkovits Dániel (10.c), Golomán György (9.a), Antoni Márk (9.a), Bazsó Brúnó (9.b), Nagy Barnabás (9.b), Perl Zoltán (9.b), Kisőrsi Ádám (9.c) és Kelemen Péter (9.b).

Mennyi ideig tartózkodnak majd Kínában?

Április 23-tól május 1-jéig. A verseny helyszíne Zang Jiagang lesz, egy Sanghaj mellett lévő város. Szállásról viszont egyelőre nincs információnk.

Milyen nehézségek adódtak az utazással kapcsolatban?

Elsősorban anyagi gondokkal küzdünk. Az ott-tartózkodás díját a szülők állják, az egyéb költségek (pl. repülőjegy) térítéséhez szponzoroktól próbálunk segítséget szerezni.

Milyen eredmény várható a versenyen?

Kilenc nemzeti válogatott illetve kerettag van a csapattagok között, így bízunk, hogy helyt tudunk állni a nemzetek versenyében.


A csapatnak sikeres szereplést kívánunk! Hajrá fiúk, az egész iskola drukkol Nektek!

Pócza Gabriella 12/A

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése