2010. január 26., kedd

Botticellitől Tizianóig


Január 19-én körülbelül egy osztálynyian, Jáger Amália és Kovács Béláné tanárnők kíséretében Budapestre utaztunk, hogy megtekintsük a Szépművészeti Múzeumban rendezett időszaki kiállítást az itáliai reneszánsz remekműveiből.
A híres és értékes műveket szigorúan őrizték. Tanúsították ezt a kamerák, biztonsági őrök és a dupla ajtó. A levegő párás volt és hűvös. De ne gondolja senki, hogy emiatt nem lehetett élvezni a gyönyörű festményeket!
Nyolcvan festőtől több, mint 130 alkotást láthattunk. A 15-16. századi olasz festészet olyan hírességeinek képeit csodálhattuk meg, mint Leonardo, Raffaelo, Veronese, Tiziano, Botticelli, Bellini. A kiállított képek között talán a leghíresebb Leonardo da Vinci Hölgy hermelinnel című festménye, melyet a krakkói Czartoryski Múzeumban őriznek. Ezt a festményt eddig csak Washingtonban és az olasz múzeumokban lehetett megcsodálni.
Úgy gondolom, mindannyian találtunk olyan képet. amelyik különösen tetszett, üzenete volt számunkra.Mindenkinek szívből ajánlom, ha teheti látogasson el a múzeumba.
Reich Orsolya
11/B


Botticellitől Tizianóig Az itáliai festészet két évszázadának remekművei
2009. okt. 28 - 2010. február 14.
Szépművészeti Múzeum
Budapest
A kiállításról bővebben: www.szepmuveszeti.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése