2017. június 20., kedd

TaNLGo

TANLGÓ




Az idei évben először került sor a kilencedik évfolyam társastánc tudását bemutató fellépésre. Az A, B, C osztályok diákjai a tanév alatt sajátították el a latin és a standard táncokat.
Az alap tánclépések megtanulásához két tánctanár – Faludiné Lovas Henriette és Várbíró Zoltán - volt segítségünkre. Hétről hétre ismerhettük meg a különböző táncstílusokat. A standard táncok közül tanultuk az angolkeringőt, a tangót, a bécsi keringőt és a slowfoxot. A latin táncok közül pedig a rumbát, a cha-cha-chát, a jive-ot és a szambát. Június 2-án a Savaria mozi nagytermében számot adhattunk tudásunkról. A műsort szüleink és tanáraink tekintették meg. A fellépésre csinosan felöltözött lányok és elegáns fiúk érkeztek. A szereplést egy kis izgalom előzte meg. Számunkra ismeretlen helyre tévedtünk. A disco tánc után, ami számunkra természetes, egy sokkal elegánsabb mozgásformát kellett bemutatnunk. Úgy érzem tudásunk legjavát nyújtottuk, bár azért kisebb-nagyobb ballépések is tarkították a műsort. De reméljük az elfogult szülői szemeknek még ez is tetszett.
Számomra azért volt fontos ez az egy év, mert amellett, hogy most már bátran táncolhatok a szalagavatón, bálokon, elegánsabb rendezvényeken, megismerhettem a másik két osztály tanulóit is.

Horváth Hanna Kíra, 9.B

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése