2015. február 22., vasárnap

Sítábor 2015





    Idén is megrendezésre került iskolánk nagy népszerűségnek örvendő sítábora. Február első napján, két busszal indultak a sítáborosok a Salzburg tartományban fekvő Zell am Seebe. A diákokat -mint mindig- most is Sákovicsné Szeltner Anita tanárnő, Szabó Péter és Takács Zsolt tanár urak kísérték. Kb. 6 órás út után megérkeztünk a szállásra, ahol ki-ki elfoglalhatta a saját szobáját.
    Másnap, hétfőn 9 órára már a sípályákon volt mindenki. A kezdőket egy profi oktató segítette, akik számára pedig nem volt újdonság a síelés, szabadon mehettek a pályákon. Ha valaki elfáradt, a hüttékben pihenhetett vagy vehetett magának valamit enni vagy inni. Fél egykor és fél négykor volt minden nap egy találkozó, a létszámellenőrzés miatt.
    Kedd este a szokásostól eltérően nem a szálláson foglalták el magukat a diákok, hanem egy esti szánkózáson vehettek részt. 
A szerdai nap is változatosságot jelentett, hiszen nem a megszokott sípályákon síeltünk, hanem a közeli gleccseren, sőt a vállalkozó kedvűek még a 3029 m magas csúcsra is felmehettek és gyönyörködhettek a környező hegyek nyújtotta panorámában.
    A kezdő síelők csütörtökön már a haladókkal síelhettek. Szerencsére az egész héten tartó szép időjárás, kedvező feltételeket kínált a síeléshez/snowboardozáshoz.
    Péntek délután indultunk haza, kiváló sofőrünknek és a jó útviszonyoknak köszönhetően mindenki épségben, egy hatalmas élménnyel gazdagodva hazaért.
Kelemen Flóra 10/C
Fotók: Sinkó Sára 10/C 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése