2013. június 10., hétfő

Felolvashow 2013. június 6.



Csütörtökön az Ünnepi Könyvhéten itt volt SZ.O.F.I. (ld. június 3-án kelt bejegyzésünket). Iskolánk diákjai  a következő olvasópontokon találkoztak vele.
 A 11/D osztály Nagy Attila tanár úr vezetésével a közelben található Weöres Sándor szobornál a költő verseiből olvasott fel. 
 Sokan nap mint nap (már 2007 óta!!!) elmegyünk e bájos szobor mellett, mely Veres Gábor  szobrászművész  alkotása , de talán nem is figyeltünk még fel arra, hogy a pad támláján egy rövid kis vers is olvasható:
" Ez a város születésem helye...
ma a Perint habjával van tele,
úszik a híd, düledez a partfal,
ó bár oltalmazná ezer angyal."
Weöres Sándor ezekkel a szavakkal dedikálta kötetét egyik barátjának 1965-ben a nagy szombathelyi árvíz idején.






Délután a Frei Caféban a teljes diákönkormányzat megjelent. Felolvasásokat hallgattunk és mi magunk is felolvastunk kedvenc könyveinkből. Szecsődi Tímea, Szőnye Alexandra (10/A) és jómagam ültünk a mikrofon mögé.




A felolvashow-nap zárásaként szintén a Frei Caféban irodalmi műsort néztünk-hallgattunk. Rozmán Kristóf (volt diákunk) és Varga Richárd, a NYMESEK hallgatói klasszikus magyar költők műveit tolmácsolták, Richárd pedig saját megzenésített  verseiből adott elő. Hallottátok már a slam poetry kifejezés? Azért sem árulom el, hogy ez mit jelent. Nos, itt megismerkedtünk vele. Nekem nagyon tetszett.  Élvezetes irodalomórában volt részünk.

A fotókat Nagy Attila tanár úrnak és Várhelyi Zsófinak (10/A) köszönhetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése