2012. december 23., vasárnap

Sportkarácsony 2012

A legeredményesebbeket jutalmazták a Sportkarácsonyon

Vas Népe 2012.december 17.

Szombathely - Ahogy már sok-sok esztendeje hagyomány, a városi Sportkarácsonyon az év legeredményesebb sportolóit, edzőit, sportvezetőit, aktíváit ünnepelték, de nem maradtak el a rangos kitüntetések sem.
Ezúttal új helyszín, a Weöres Sándor Színház adott méltó környezetet a városi Sportkarácsonynak. A „hazai pályán”  három művész, Fekete Linda,  Németh Judit és Szabó Tibor  foglalta keretbe az estet.  A nyitány előtt még megemlékeztek a város közelmúltban elhunyt neves sportembereiről - Joó Miklósról, Szöllősi Emilről, Kulcsár Ferencről  és Lorencz Péterről.
Lazáry Viktor  alpolgármester ünnepi köszöntője után előbb a diáksport, majd a szabadidősport aktíváit, végül az élsport legeredményesebb csapatait, a világversenyeken eredményes utánpótlás és felnőtt sportolóit, edzőit, szakvezetőit  jutalmazták - több mint száz vendéget. A városi diáksport bizottság igazgatói plakettjét idén Módos Tibor, a Kanizsai Dorottya Gimnázium  vezetője vehette át. Az élsport képviselőinek jutalmazása természetesen a londoni olimpián kimagaslóan teljesítők, a bronzérmes birkózó Hatos Gábor, majd az olimpiai bajnok kalapácsvető Pars Krisztián köszöntésében csúcsosodott ki.
De a Sportkarácsony slusszpoénja hagyományosan azoknak a rangos kitüntetéseknek az átadása, amelyet Szombathely önkormányzata alapított. A Szent Márton-napi ünnepségen már átvette a   Szombathely Sportjáért  életműdíjat Gráczer György,  aki az 1978-as  első lépésektől ügyvezető elnöke  az időközben sok átalakuláson átesett, de bajnoki címig is jutott Falco KC-nek.
Az idei évben az utánpótlás- és versenysport, illetve a szabadidősport területén kiemelkedő tevékenységért járó Pünkösty Csaba-díjat Váradiné Szarka Ildikó kapta, aki  a Nagy Lajos Gimnázium testnevelő tanáraként és  utánpótlás kosárlabdaedzőként is évek óta sikert sikerre halmoz.


A legrangosabb  díjakat (jobbról) Gráczer György, Váradiné Szarka Ildikó és Károly Frigyes kapta (Fotó: Kiss Teodór)

 Az iskolai testnevelés és diáksport területén kiemelkedő szakmai munkájáért  az  Unger József-díjat   Károly Frigyes vehette át, aki annak idején  kezdő testnevelőként a kámoni iskolában éppen a  díj névadójától   kapott   egész életre szóló útravalót szakmaiságból és emberségből.  Közel húsz évig vett részt a testnevelő tanárok képzésében; jelenleg a Bolyai  János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium igazgatója. Az idei Sport Támogatásáért-díjat Simon Péte,  a Magyar Ökölvívó Szövetség első alelnöke kapta.
Horváth Erika/Vas Népe


Kedves Ildikó, szívből gratulálunk a kitüntetéshez! 
Kívánjuk,  erőd és lelkesedésed maradjon töretlen, hogy további szép eredményeket, sikereket érjél el!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése