2012. december 18., kedd

Decemberi kirándulás Grazba



Múlt csütörtökön, azaz december 13-án virradt fel nagy téli kirándulásunk reggele, amikor a 11/A osztály az "almaparknál" tartott hajnali hét órakor gyülekezőt, várván a buszra, hogy amaz elrepítsen minket az ausztriai Graz városába, egy kellemesnek ígérkező városnézésre.
Hallgatván az előrejelzésekre, -illetve saját tapasztalatból- azt hiszem nyugodtan mondhatom, hogy mindenki hat réteg ruhában, fagyoskodva toporgott a buszmegállóban, és várta a jóságos sofőr urat, hogy legyen kedves ajtót nyitni nekünk, ne kelljen a hidegben kint ácsorognunk. És persze fel is szállhattunk a buszra, s másfél óra múlva le is szállhattunk a buszról Graz belvárosától nem messze.
Nos, innentől kezdve már nehéz lenne időrendi sorrendbe állítani, mi minden történt velünk. Emlékfoszlányaimban ott szerepel a Várhegyre való felkapaszkodás, a Mura folyó fölött átívelő furcsa, XXI. századi stílusú építmény, az Óratorony megcsodálása, toporgás az Óratoronynál, a fegyvermúzeum bejárása pincétől padlásig, a szabadidőnk eltöltése, rohangálás vásártérről vásártérre, forrócsoki vadászat, és nagy kérdőjelek a főutca díszletével kapcsolatban (fenyőfák csúccsal lefelé lógázva)... Tehát csak egy hatalmas, színes emlékörvény, összetett benyomása maradt meg bennem. De mindenesetre az nagyon-nagyon pozitív, vidám, és maradandó.
Kustos Julcsi 11/A





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése