2012. szeptember 27., csütörtök

Tápláld a gyerekeket!


Az osztálytársaiddal együtt képes vagy rá!
Tudod-e, hogy ha a szüleidnek van lakása, munkája, autója, akkor a családod beletartozik a Földön a leggazdagabb 4 %-ba?

Tudod-e, hogy a Földön vannak nálunk sokkal szegényebb országok, és átlagosan 6 másodpercenként éhen hal egy ember?

Tudod-e, hogy több ezer – közte sok száz magyar – ember tagja annak a körnek, amelyik ezt az éhezést nem nézi tétlenül, és folyamatosan sokat tesz az éhínség felszámolásáért (megmentve ezzel sok ezer gyermek életét)?

Szerinted te is képes vagy rá havonta megmenteni egy gyermeket az éhhalál elől?
Nem így gondolod? És az osztálytársaiddal együtt?
  




Világszerte elismert program az
NTC = Nourish The Children (Tápláld a gyerekeket!)

A 2002-ben indult, ma már a világ sok országára kiterjedő Nourish The Children (Tápláld a gyermekeket!) kezdeményezést 2007-ben a tekintélyes „Stevie-díjjal” jutalmazták az év Legjobb Vállalati Társadalmi Felelősségvállalás programjaként.
Ennek a programnak a keretében kifejlesztettek egy VitaMeal nevű étrend kiegészítőt, amellyel az alultáplált gyermekeket mentik meg az éhhalál elől. Gyártásával munkahelyeket is teremtenek azokban a nagyon szegény – a miénknél sokkal szegényebb – országokban, ahol a mások által megvásárolt, befizetett VitaMealt kiosztják az iskolában az alultáplált gyermekeknek. (Az afrikai Malawiban – ahová az európai adományokat szállítják – az egy főre jutó GDP csak kb. 1/40-ed része a magyar GDP-nek! A 15 milliós népességű Malawira vonatkozó becslések szerint minden harmadik gyermek öt éves kora előtt meghal.)

1 csomag VitaMeal havonta = 1 megmentett gyermekélet havonta
Az eredmény: ma már közel 100 000 megmentett gyermekélet havonta!
Európában 2010-ben a legtöbb, 2011-ben a 2. legtöbb támogatást a magyarok adták!
Mibe kerül? 1 csomag VitaMeal ára 5700 Ft. (2 csomag 9500 Ft, 5 csomag 23 200 Ft.)
Ugye nevetséges ár egy gyermekéletért?
Bizony sok gyereknek nincs nálunk 5700 Ft zsebpénze havonta, de ugye le tudsz mondani a zsebpénzedből havonta pl. 1-2 gombóc fagyiról vagy 1-2 csokiról vagy egy kóláról? Egy 20-30 fős osztályban fejenként átlagosan ennyibe kerül 1 csomag VitaMeal, és együtt megmentitek havonta egy gyermek életét! (Persze a szüleid támogatásával akár egyedül is megteheted ezt.)
Ugye, hogy képesek vagytok rá?!
Döntésed előtt részleteket itt találsz az NTC programról.
Nézd meg, olvasd el! Érdemes!          www.millionsofmeals.com
Az alábbi linken az előző film szövegét magyar hanggal hallhatod, és láthatod a filmet kinagyítva is: http://www.youtube.com/watch?v=0eIsQfinXGY

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése