2012. szeptember 24., hétfő

Köszöntő és ajánló




Tudom, hogy jócskán benne vagyunk már a tanévben és blogunk köszöntője  kissé késve érkezik, de a lényeg, hogy itt vagyunk. Immár az ötödik !!!!! tanévet kezdjük.
Először a változásokról: Halász Dorina (dedivideó)  és Sümegi Brigi (NLG Királyi Képtár) leérettségiztek és elmentek tőlünk. Munkájukat  nagyon-nagyon köszönjük, ők tettek a legtöbbet blogunk igazán „enelgés” profiljáért.  Pados Réka (11/C) vállalta, hogy a nyomukba lép, az NLG Képtárat már ő szerkeszti. Munkáját számos fotós „kolléga” fogja segíteni. Jenei Bogi (10/A) és Kustos Julcsi (11/A) írásaikkal fognak minket megörvendeztetni Blogunk célja továbbra is változatlan: tájékoztatni az iskola eseményeiről, történéseiről és némi kulturális ki- és betekintést nyújtani jó könyvekről, filmekről, színházi előadásokról.
A könyvtári nyitva tartást még a múlt hétfőn minden osztályban kifüggesztettem. Mellette találtok egy felszólítást, hogy akinek még a múlt (2011/12) tanévről tartozása van, szíveskedjék mihamarabb rendezni.
Blogunk dizájnja is megújult. Ebben segített Endrész Ferenc, új oktatástechnikusunk, aki Senyei Zsolt helyét vette át.
Adminünk, Horváth Tibor, aki a  a kezdetektől velünk van továbbra is szemmel tart bennünket és ötleteivel színesíti blogunkat. Észrevettétek a számlálót? Egy iskolai bloghoz képest igazán büszkék lehetünk a vizitorszámra.
Most az ajánló rész következne.
1.) A hasznos linkeket kicsit felújítottuk. Felhívnám a figyelmeteket a www.honvedelem.hu oldalra, ezen belül a videókra. Aki szereti (és ki nem?) a magyar történelmet, színvonalas beszélgetéseket láthat és hallhat  történelmünk olyan meghatározó eseményeiről, mint az 1848-as tavaszi hadjárat, a nándorfehérvári győzelem, vagy a mohácsi csata. A téma avatott szakértői cserélnek eszmék, + a képanyag is  igényesen válogatott.
Augusztustól ismét kapjuk a Honvédelmi Minisztériumtól a Magyar Honvéd című folyóiratot. Ajánlom, mindazoknak akik, a katonai pálya iránt érdeklődnek.
2.) Augusztus utolsó napjaiban keresett fel volt tanítványunk, László Balázs. Blogunkban  már többször előfordult a neve. Jelenleg Pécsen joghallgató és eddig jogi témákról írogatott. De jelen esetben nem. Regényt írt, méghozzá, „indiánregényt A cím alapján Madárlelkűek I. A három madár, úgy sejtem, hogy egy hosszabb epikus mű első részét  tartjuk kezünkben. A történetről pár szóban (a könyv ajánlószövegéből idézek): „Üvöltő Medve népében régóta él egy legenda…Mikor különös taggal bővül a törzs, a jövevényben sokan a nagy fehér harcost látják. …….De vajon mekkora árat képes fizetni egy nép a hitéért, egy legendáért, amely talán soha nem válik valóra?”Aki szereti az indián-történeteket nem csalódik. Nekem nagyon tetszett, szívesen kölcsönadom. A könyv borítóját Péczeli Ádám, szintén volt diákunk tervezte.
Egyébként érdemes a könyv kiadójának
honlapját is megkeresni: undergroundkiado.hu további izgalmas olvasnivalókért.
3.) Könyvtárunk előterében kapott helyet iskolánk gazdag és szép kőzetgyűjteménye. Végleges formáját a nyáron nyerte el. Elsősorban Horváth Judit tanárnő munkáját dicsérik a szakszerű tájékoztató táblácskák és az ízléses elrendezés. Nekem a tárlók között szabadon lévő "kősimogató" a kedvencem. Egy gyönyörű, hatalmas kalcit, amely talán évmilliók üzenetét rejti. Feltétlenül látnotok kell.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése