2011. június 20., hétfő

Tanévzáró - Pedálbuli 2011. június 17.





















































Finálé 2011


2011. július 17.-én, 17 órakor került megrendezésre gimnáziumunkban a hagyományos évzáró ünnepély. Ez időre már lebarnulva, napszítta hajjal hazaérkeztek az olasz-táborban nyaraló diákjaink is. Úgy érzem, mondhatom azt, hogy mindenki nagyon várta már ezt a napot. A tanév lezárásával tanár, diák egyaránt megkaphatta az idén jól kiérdemelt vakációját, s a kellemes, nyárias meleg pedig már akkor magában hordozta az elkövetkező hónapok vízparti hűsöléseinek, hosszanti alvásainak, és minden remek szórakozásának ígéretét.

Az évzáró műsor remek volt. Az igazgatónő kellemes, s a melegre való tekintettel rövid, útra bocsátó beszédet mondott, melyben megemlítette, szeptembertől már egy teljesen felújított iskolába térhetünk vissza, ami egy új tagozatnak is otthona lesz. A Szent-Györgyi Albert Középiskola testnevelés tanszakának tanulói is ide fognak járni.

Ahogyan ott álltam, alig hogy elvégezve a 9. osztályt, alig megszokva a tantermeket, a folyosókat, tanárokat és tanárnőket, úgy éreztem, hogy jövőre mindenki kezdheti elölről a "megszokást". Új termeket, új folyosókat, új tagozatot, s talán új tanárokat kell ismét felfedeznünk, megismernünk.

Az évzáró után iskolánkban idén sem maradt el a már-már hagyománynak számító "Pedál-buli", vagyis az a fogadás, ahol a vezetőség azokat a diákokat vendégeli meg, és ajándékozza meg egy oklevéllel, akik lehet, hogy nem színötös, vagy jó bizonyítványukkal jeleskedtek, hanem valamilyen versenyen, pályázaton kiemelkedő eredményükkel öregbítették iskolánk hírnevét. A meghívottak száma nem volt csekély.

Voltak, akik történelem, matematika, magyar-, vagy idegen nyelvi versenyeken elért helyezésükért kaptak oklevelet. A lány röplabda csapat megyei első helyezésük, a fiú kosárlabdacsapat országos bajnoki címük miatt vehették át a jutalmat. Rajtuk kívül úszóink, egy vívónk, s két teniszezőnk is ki lett tüntetve. Pályázatot nyerő rajzosaink sem maradtak ki a sorból, kik kreativitásukkal tűntek ki.

Különösen hat, milyen hamar eltelt ez az év, s lehet, hogy furcsa, hogy butaság, de úgy érzem, mindenki élvezni fogja a jól megérdemelt pihenést, de boldogan fog majd szeptember elsején újra visszatérni szeretett, második otthonába, a Nagy Lajos Gimnáziumba.

Minden kedves olvasónknak kellemes nyarat kívánok!

Kustos Júlia (már) 10/A

Ps.: Julcsi fogalmazását kiegészíteném -a tanévzáróval kapcsolatosan- a következő két információval:

1.) Az iskolai diákönkormányzat díjat alapított a "Legsokoldalúbb diák" -nak. Ezt a megtisztelő címet elsőként Sinkovits Dániel 10/C osztályos tanuló kapta. (5.kép.)

2.) A 10/A osztály külön elismerésben részesült. Az idei tanévben ők voltak a legaktívabbak, gondoljatok csak a Magyar Kultúra Napjára, de ezenkívül számos más programmal színesítették az NLG diákéletét. Itt és most még egyszer nagy köszönet érte.


A fenti képek csak villanások a tanév két legnépszerűbb programjáról a tanévzáróról és az azt követő pedálbuliról, amelyre az idén is közel 80 meghívott érkezett, vagyis minden ötödik "enelgés" itt volt. Hogy pontosan kik is ők? Rövidesen közzétesszük a teljes névsort. De itt és most blogunk elbúcsúzik. Mindenkinek nagyon jó és tartalmas nyári szünetet kívánunk. Viszontlátásra szeptemberben!


A többi képet (szeptemberben) továbbra is a könyvtár 1. gépén, ill. a Királyi Képtárban nézhetitek meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése