2018. május 2., szerda

Kártyás Sebestyén (12.A) az Alfa Matematikaverseny döntőjében


A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Matematika Intézete 2014-ben indította el az Alfa Matematikaversenyt. A verseny célja, hogy pontverseny formájában minden középiskolás számára segítsen a matematika gyakorlásában és az érettségire való felkészülésben. Az érintett témakörökön keresztül azt is megmutatja,  hogy mi az  elvárt tudásanyag, tudásszint, ami a természet- vagy a műszaki tudományok területén tervezett továbbtanulás esetén szükséges. A diákok nagyon szeretik az ilyen típusú feladatokat, érdekesnek, újszerűnek tartják őket. Jó ötletnek tartják ezt a fajta versenylehetőséget.
Az immár 4. alkalommal megrendezett versenyben a 6. online fordulóban legjobb eredményt elért diákok kaptak meghívót a döntőre. A 21 döntős között iskolánk 12. A osztályos tanulója, Kártyás Sebestyén is meghívást kapott. Az online fordulók során a 11-12. osztályosok kategóriájában minden alkalommal kimagasló eredményeket produkált. A verseny nem csupán a matematikatudást feltételezi, hanem hétről – hétre megköveteli a versenyzőktől a kitartást és a fegyelmezett munkát.
A döntő 2018. április 28-án, szombaton került megrendezésre Budapesten, a BME Matematikai Intézetében. Ebben a fordulóban is a BME Alfa interaktív gyakorlófelületét kellett használni a versenyzőknek, de ezúttal az Intézet számítógéptermében. A döntőre meghívót kaptak a felkészítő tanár kollégák és a versenyzők szülei, iskolatársai.
Amíg a döntősök a versenyfeladatok megoldásával voltak elfoglalva, addig a vendégek "Matematika- szakma és tananyag" címmel érdekes kerekasztal beszélgetésen vehettek részt. A beszélgetést Tóth János és Molnár Zoltán vezették.
Az eredményhirdetésre egy órás várakozás után került sor. 
Kártyás Sebestyén a 11-12. osztályosok számára meghirdetett kategóriában a harmadik helyen végzett. Az eredményhez tiszta szívből gratulálok! 
Köszönöm, hogy ilyen alázattal, kitartással és odaadással műveli ezt a csodálatos tudományt, amelyet MATEMATIKÁNAK neveznek. További munkájához sok sikert és kitartást kívánok!


Simonné Baranyai Zsuzsanna
Matematika Munkaközösség




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése