2018. március 5., hétfő

Zrínyi Ilona Matematikaverseny 2018.



A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány (MATEGYE) 28. alkalommal rendezte meg a Zrínyi Ilona Matematikaversenyt. A verseny elsődleges célja a matematika népszerűsítése. Az összeállított feladatsorokkal elsősorban a tanulók logikus gondolkodását kívánják mérni. A régióban közel 2000 tanuló jelentkezett a versenyre, amelynek lebonyolítására 2018. február 16-án került sor. Iskolánkból idén is nagy volt az érdeklődés a verseny iránt. Több mint 80 tanuló jelentkezett a tesztversenyre.
Ahogy már megszokhattuk,  a „nagylajosos” diákok újra eredményesen és sikeresen szerepeltek a 2018. évi versenyen. A 9. évfolyamon Kapornaky Mellitta 9. c osztályos tanuló megyei 3. helyezést ért el, Takács Noémi 10. c osztályos tanuló pedig megyei 1. helyezett lett. Felkészítő tanáruk: Barczi Péter, aki a díjazott tanárok közé is meghívást kapott.
Az összesített eredmények alapján a Nyugat Dunántúli Régió Legeredményesebb Négyosztályos Gimnáziuma címet, a vele járó kupával együtt immár „hagyományosan” iskolánk hozhatta el.

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak!
„Elmondom, milyennek látom a matematikai felfedezést. Az ember ide-oda kóborol, mintha egy nagyon szép, idegen városban járna. Befordul egy sarkon, és nem tudja, jobbra vagy balra menjen-e tovább. Egy ideig téblábol, aztán véletlenül rátalál a helyes útra, és már tudja, hogy a palotához vezető lépcsőhöz tart. Pazar épületet lát maga előtt, pedig nem is sejtette, hogy palotának kell ott állnia. Egy matematikai struktúra felfedezése gyönyörűséggel tölti el az embert.”
(John Horton Conway)

Simonné Baranyai Zsuzsa  matematika - munkaközösség




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése