2017. április 11., kedd

"Legyen a zene mindenkié!" Kodály Zoltán



            A Megyei Kodály Műveltségi Versenyt Kodály Zoltán születésének 135., valamint halálának 50. évfordulója alkalmából rendezte meg a Szombathelyi Neumann János Általános Iskola 2017. március 7-én. A vetélkedőt 5-12.évfolyamos tanulók 3 fős csapatai számára hirdették meg.
            Ezen a versenyen mi is indultunk(csapattagok: Tanai Gabriella 11.B, Szimandel Eszter 11.C, Kővári Dorottya 11.A). Forgószínpadszerűen mentünk különböző állomásokra, ahol nagyon színes és kreatív feladatokat kellett megoldanunk. Például: keresés a könyvtárban, szolmizálás, keresztrejtvény kitöltése, zenefelismerés. Természetesen minden feladat kapcsolódott Kodály Zoltán életéhez és munkásságához. A verseny előtt még egy „előfeladatot” is kaptunk, ez egy prezentáció volt „Kodály és mi”címmel.
Az esemény kezdéseként és zárásaként közösen elénekeltünk egy-egy Kodály dalt. Végül a zsűri különdíjban részesített minket, így kaptunk csokit és könyvvásárlási utalványt. De talán ami a legfontosabb, hogy nagyon jól éreztük magunkat, és rengeteg élménnyel gazdagodtunk!
            Köszönjük a felkészítést Kecskés Eszter tanárnőnek, és a szervezést a Neumann iskolának!


Kővári Dorottya (11/A)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése